r
Nosalty Logó

Gyömbéres-szilvás rétes zabpehellyel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Gyömbéres-szilvás rétes zabpehellyel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1477 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    508 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 369 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.8 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    833.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2030 micro
  • β-crypt
    329 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 1477 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és negyedeljük.
  2. Egy tálban összekeverjük a szilvát, a zabpelyhet, a cukrot és a fűszereket. Állni hagyjuk kb. 1/2 órát. (Ennyi idő alatt a réteslap kiolvad.)
  3. Egy réteshez két lapot használunk. Egy tiszta konyharuhára kiterítünk egy lapot, megkenjük olvasztott margarinnal. Ráhelyezzük a másik lapot, amit szintén megkenünk margarinnal.
  4. A szilva felét egy sávban a tészta egyik széléhez rakjuk úgy, hogy a tészta két végét rá tudjuk hajtani a töltelékre (ne potyogjon ki), majd a konyharuha segítségével lehetőség szerint szorosan feltekerjük. Óvatosan, nehogy a nyers szilva kiszakítsa a tésztát.
  5. A rétest margarinnal kikent tepsibe tesszük.
  6. A másik két lappal, és a maradék szilvával hasonlóképpen járunk el, majd a tetejüket is megkenjük margarinnal.
  7. A réteseket előmelegített sütőbe téve, megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8043
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 23.

Ajánló

Vasárnapi ebéd után gyors és finom desszert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik kedvenc receptkönyvemben van egy szilvás rétes recept. Sajnos idő hiányában a tésztáját nem tudtam megcsinálni, de előre gyártott réteslappal is nagyon finom. Eredetileg nincs benne zabpehely. Helyette darált diót vagy mandulát rakhatunk a töltelékbe. Én már csináltam szilvabefőttből is (Karácsonykor, mézeskalács fűszerkeveréket is raktam bele), akkor lényegesen rövidebb a sütési idő, illetve jól le kell csepegtetni a szilvát, hogy ne áztassa el nagyon a tésztát. Aki édesebben szereti a tetejét, megszórhatja fahéjas porcukorral. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek