r
Nosalty Logó

Szilvás-túrós és szilvás-mákos rétes

Receptműves
Szilvás-túrós és szilvás-mákos rétes
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

677
Kalória
19.1g
Fehérje
75.4g
Szénhidrát
33.7g
Zsír
155.7g
Víz
5.9g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
40g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2705 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1025.7 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    155.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    76.4 g

Zsír

  • Összesen
    135 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4102.7 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    1080 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1103 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    301.6 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    623 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    903 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 2705 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.9 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

  1. A szilvát megmossuk és kimagozzuk, felszeleteljük, majd a cukrot, zsemlemorzsát és fahéjat hozzáadjuk és jól elkeverjük.
  2. A túrót kinyomkodjuk, ha vizes, villával alaposan összetörjük és elkeverjük benne a joghurtot, vagy tejfölt.
  3. A réteslapokat szétszedjük, egy rúdhoz legalább 3 lapot egymásra terítünk (attól függ hány lapos a csomag).
  4. A felső 2 lapot felhajtjuk, alaposan megkenjük olivaolajjal a legalsó lapot, majd ráhatjuk a középső lapot és azt is megkenjük olajjal (a legfelső rétegre nem kell olaj).
  5. A legfelső lap szélein 2-3 cm-t kihagyva, egyenletesen eloszlatjuk a tölteléket (egyik rúd esetén a túrót, másik rúd esetén a mákot), majd megszórjuk a cukros, zsemlemorzsás szilva felével mindkét rudat.
  6. Mind a 4 szélét megkenjük olajjal és alul, majd kétoldalt visszahajtjuk.
  7. Alulról feszesen, de nem túl szorosan feltekerjük, és a tetejét is megkenjük olajjal.
  8. 4-5-ös fokozaton (180-190 fok) aranybarnára sütjük (20-25 perc).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 185 °C

Mint a zongora billentyűi fekete és fehér, megtörve a monotóniát némi bíborszínnel. Itt a szilvaszezon, lehet kísérletezni a finomabbnál finomabb ételek elkészítésével, ha a szilvás gombóc már elfogyott :-)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...