Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Véreshurkás skót tojás

Véreshurkás skót tojás
Véreshurkás skót tojás
13 perc / előkészület: 5 perc főzés: 4 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Oké, lehet hogy nem parmezános polentával kellene tálalni, mert így elég durva kaja, de salátával, vagy kihűlve karikára szeletelve szendvicsnek isteni! Egy dologra kell nagyon figyelnünk, hogy amikor megfőzzük a tojást, 4-4,5 percnél ne hagyjuk tovább a forró vízben, mert akkor igazán jó, ha a sárgája a végén még kicsit remegős, krémes. Kolbászhússal vagy fűszerezett darált hússal is működik, sőt, akár panírozhatjuk is.

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat forró, lobogó vízbe tesszük 4-4,5 percre, majd ha letelt az idő, egyből irány a hideg víz és ha kissé kihűlt, akkor megpucoljuk.
  2. A hurkát kinyomkodjuk a bélből és egy tálba tesszük. Kiveszünk belőle egy maréknyit és tenyérnagyságúra lapítjuk. Jön a közepére a tojás és bebugyoláljuk a hússal. Ügyeljünk rá, hogy mindenhol jól fedje.
  3. Meghempergetjük zsemlemorzsában és forró olajban 3-4 perc alatt ropogósra sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 317
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: farsang, húsvét
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

730
tojás 6 db
véres hurka 35 dkg
zsemlemorzsa 6 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint