r
Nosalty Logó

Véreshurkás skót tojás

Dávid
Véreshurkás skót tojás
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

730
Kalória
23.9g
Fehérje
12.4g
Szénhidrát
64.4g
Zsír
97.6g
Víz
375.1g
Koleszterin
675mg
Élelmi rost
2.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 730 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 2918 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1141 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    808 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    97.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 730 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    257.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4563.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    751 mg
  • Nátrium
    3232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    390.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    1117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 2918 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 251 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat forró, lobogó vízbe tesszük 4-4,5 percre, majd ha letelt az idő, egyből irány a hideg víz és ha kissé kihűlt, akkor megpucoljuk.
  2. A hurkát kinyomkodjuk a bélből és egy tálba tesszük. Kiveszünk belőle egy maréknyit és tenyérnagyságúra lapítjuk. Jön a közepére a tojás és bebugyoláljuk a hússal. Ügyeljünk rá, hogy mindenhol jól fedje.
  3. Meghempergetjük zsemlemorzsában és forró olajban 3-4 perc alatt ropogósra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 4 p
  • Sütés ideje: 4 p

Oké, lehet hogy nem parmezános polentával kellene tálalni, mert így elég durva kaja, de salátával, vagy kihűlve karikára szeletelve szendvicsnek isteni! Egy dologra kell nagyon figyelnünk, hogy amikor megfőzzük a tojást, 4-4,5 percnél ne hagyjuk tovább a forró vízben, mert akkor igazán jó, ha a sárgája a végén még kicsit remegős, krémes. Kolbászhússal vagy fűszerezett darált hússal is működik, sőt, akár panírozhatjuk is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek