r
Nosalty Logó

Egyben sült fasírt vajas tésztával

NS
Egyben sült fasírt vajas tésztával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

515
Kalória
31.8g
Fehérje
19.5g
Szénhidrát
33.9g
Zsír
138.5g
Víz
233.3g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
2g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 515 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3091 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    138.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 515 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.9 g

Zsír

  • Összesen
    203.1 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4448.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    2018 mg
  • Nátrium
    1700 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    831.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    749 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    322 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    1186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    714 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 3091 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát és a petrezselymet. Mérsékelt tűzön megpirítjuk.
  2. A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a fűszeres vajat és a mustárt, a felvert tojást (egy keveset félreteszünk a tészta kenéséhez), sózzuk, borsozzuk, majd jól összedolgozzuk.
  3. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. A massza felét rátesszük (hosszában) a téglalap közepére, ráhelyezzük a félbevágott tojásokat, majd betakarjuk a maradék töltelékkel.
  4. A töltelék két oldalán 2 centinként ferdén bevágjuk a tésztát. A hasítékokat hajtsuk a tésztára, a tetején összefogva. Az illesztéseket egy vékony tésztacsíkkal lefedhetjük.
  5. A tésztát megkenjük a maradék tojással, aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A recept Benke Laci bácsi receptgyűjteményéből származik. Az eredeti recept a fűszeres vajhoz még 2 evőkanál apróra vágott zsályát is ír. Én nem szeretem az ízét, ezért azt kihagytam. Nagyon mutatós, ízletes variáció fasírozottra.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek