r
Nosalty Logó

Rántott vajas fasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rántott vajas fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 837 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3338 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    96 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    582 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 837 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    90.4 g

Zsír

  • Összesen
    268.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3142.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1056 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    384 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    91 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    762 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2330 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3024 micro
Összesen 3338 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 366 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált mellehúshoz hozzáadjuk a beáztatott (tejbe), kinyomkodott kenyeret, az apróra vagdaltzöldségzöldjét, a hagymát, a tejfölt, a vajat, ételízesítőt és a borsot, jól összekeverjük.
  2. Nagyon laza massza lesz, de nem kell félni könnyen kezelhető. Megforgatjuk lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, amit összekevertünk szezámmaggal.
  3. Forró olajban sütjük, míg piros nem lesz.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8925
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 23.

Ajánló

Nagyon finom, belül szaftos, kívülröl pedig ropogós. Sült burgonya és paradicsomsaláta mellé Isteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy hazai tv-műsorban láttam egy pár éve, és azóta is nagyon kapós nálunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.