r
Nosalty Logó

Véreshurka-torony

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szöszi konyhája
Véreshurka-torony
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hurka sütés

Köret készítés

Összesen 1126 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hurka sütés

Köret készítés

Összesen 4499 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hurka sütés

Köret készítés

Összesen 144 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    80.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1513.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    1074 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 1126 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.3 g

Zsír

  • Összesen
    323 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6052.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    733 mg
  • Nátrium
    4295 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.8 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1719.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    312 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    574 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 4499 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 144 Kcal

Hozzávalók

Hurka sütés

Köret készítés

Elkészítés

Hurka sütés

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tepsit kenjük ki olajjal. A hurkákat helyezzük bele és szurkáljuk meg két-három helyen, majd kenjük le olajjal. Az előmelegített sütőben megsütjük.
  2. Pihentetjük 20 percet, és csak utána szeleteljük fel.

Köret készítés

  1. A burgonyát pucoljuk meg, vágjuk kockákra, és tegyük fel sós vízben főni.
  2. Az almákat hámozzuk meg, távolítsuk el magházukat, és szeleteljük karikákra. Az almakarikákat kevés olajon pirítsuk meg, és tegyük félre, de tartsuk melegen.
  3. A megfőtt burgonyát szűrjük le. Adjuk hozzá a langyos tejet, vajat és a fűszereket. Pürésítsük le. Végül ízesítsük sóval.
  4. A hagymákat megpucoljuk, és vágjuk vékony karikákra, forgassuk kevés lisztbe. Olajon pirítsuk aranybarnára.
  5. Abban a serpenyőben, amiben az almát pirítottuk, a hurkaszeleteket süssük át tálalás előtt. Ez megvédi attól, hogy tálaláskor szétessen.
  6. Helyezzük a tányérra a burgonyapüréből egy adagot, erre kerüljenek a sült almakarikákat, majd az átsütött hurkaszeleteket. Két-három réteg magasságig. Rétegenként tegyünk a tetejére a sült hagymából.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 609
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Véreshurka-torony
Szöszi konyhája 14 recept

A gyümölcs és hús páros csakis jó lehet.... na de hurka és alma?!  Most már biztosra mondhatom, így is nagyon finom.

Hozzávalók

Hurka sütés

Köret készítés

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek