Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült kolbász és szalonna fehérboros káposztaágyon

Sült kolbász és szalonna fehérboros káposztaágyon
Sült kolbász és szalonna fehérboros káposztaágyon
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel a körítést illetően egy kicsit eltér a szokásos tálalástól.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pucolás után a krumplit hasábokra, a sütőtököt kockára vágjuk. A szalonnát kettészeljük, bevagdossuk.
  2. Egy serpenyőbe öntünk kevés olajat, elrendezzük rajta a káposztát. Teszünk rá háromba tépett babérlevelet, megszórjuk borssal és köménnyel. Rárakjuk a mindkét oldalán villával megszurkált kolbászokat és a szalonna szeleteket. Körberakjuk a krumplival és a tökkel. Berakjuk a 180 C fokra (hőlégkeverés) előmelegített sütőbe.
  3. 30 perc elteltével a kolbászt és a zöldségeket megfordítjuk, majd tovább sütjük. 20 perc elteltével a káposztára öntünk bort, és grillfokozaton (20 C fok) még 10 percig sütjük.
  4. Tálaláskor teszünk a tányérra káposztát, rá egy félbevágott kolbászt, egy szalonnát és köré zöldségeket.
  5. Fehérborral fogyasztjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 5 002
elküldve: 1
receptkönyvben: 81
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Sült kolbász és szalonna fehérboros káposztaágyon krumplival és sütőtökkel, sütőben sült kolbász káposztaágyon krumplival és sütőtökkel, káposztaágyon sült kolbász

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

910
sütnivaló kolbász 35 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
savanyú káposzta 25 dkg
burgonya 2 db
kanadai sütőtök 25 dkg
napraforgó olaj 1 ek
babérlevél 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
köménymag 1 teáskanál
fehérbor 1 dl