r
Nosalty Logó

Sült kolbász és szalonna fehérboros káposztaágyon

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hobbychef
Sült kolbász és szalonna fehérboros káposztaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 910 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1822 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    71.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2957.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    2291 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    882 micro
  • β-karotin
    4448 micro
  • β-crypt
    3645 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 910 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    142.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5914.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    815 mg
  • Nátrium
    4582 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    827.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1121 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1764 micro
  • β-karotin
    8896 micro
  • β-crypt
    7289 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    751 micro
Összesen 1822 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    736 micro
  • β-crypt
    603 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucolás után a krumplit hasábokra, a sütőtököt kockára vágjuk. A szalonnát kettészeljük, bevagdossuk.
  2. Egy serpenyőbe öntünk kevés olajat, elrendezzük rajta a káposztát. Teszünk rá háromba tépett babérlevelet, megszórjuk borssal és köménnyel. Rárakjuk a mindkét oldalán villával megszurkált kolbászokat és a szalonna szeleteket. Körberakjuk a krumplival és a tökkel. Berakjuk a 180 C fokra (hőlégkeverés) előmelegített sütőbe.
  3. 30 perc elteltével a kolbászt és a zöldségeket megfordítjuk, majd tovább sütjük. 20 perc elteltével a káposztára öntünk bort, és grillfokozaton (20 C fok) még 10 percig sütjük.
  4. Tálaláskor teszünk a tányérra káposztát, rá egy félbevágott kolbászt, egy szalonnát és köré zöldségeket.
  5. Fehérborral fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 7298
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Ez az étel a körítést illetően egy kicsit eltér a szokásos tálalástól.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...