r
Nosalty Logó

Velős pirítós sült fokhagymás-petrezselymes krémmel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dacota
Velős pirítós sült fokhagymás-petrezselymes krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1318 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    966.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    675 micro
Összesen 329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3865.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    783 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    1945 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    764 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    2366 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2699 micro
Összesen 1318 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 2 darab velős csontot hosszában kettévágatjuk a hentessel.
  2. A sütőt előmelegítjük, és egy nagyobb tepsibe tesszük a négy fél csontunkat, ahol kényelmesen elférnek.
  3. A két fej fokhagymát megpucoljuk, úgy, hogy csak a külső, összekötő rétegeit vesszük le róla, a gerezdeken maradjon védőréteg. A velő köré szórjuk a tepsibe, majd az egész vidám társaságot betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és ott is hagyjuk jó 40 percen át. Közben persze figyeljük, akkor jó, ha a velő teteje szépen megpirult.
  4. Ha kész, kivesszük az egészen, egy kanállal kihalásszuk a fokhagymákat, a velőt meg visszarakjuk a sütőbe, hogy el ne hűljön nekünk.
  5. A fokhagymagerezdeket egy másodperc alatt kinyomkodjuk a héjukból, és hozzáadjuk a nagyon finomra vágott petrezselyemhez. Villával, mozsárral vagy géppel ragadós, mennyei krémet keverünk belőle.
  6. 8 egyforma kenyeret megpirítunk, melegen tartjuk, aztán jöhet az összeállítás: mindenki kenje meg a kenyerét a petrezselymes sült fokhagymával, pakoljon rá bőven velőt, szórja meg finomra vágott lilahagymával és hegyes erőssel, majd ízlés szerint fűszerpaprikával és sópehellyel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 11627
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 13.

Ajánló

Egy egészen kis kupica jófajta házipálinka utána biztosan elősegíti az emésztést!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindenki tudja, hogy a velő akkor jó, ha "forró, mint a babám szíve". De ha a velő alá egy kis sült fokhagymás petrezselymet is kenünk, akkor a kulináris orgazmus garantált!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek