Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Velős pirítós sült fokhagymás-petrezselymes krémmel

Velős pirítós sült fokhagymás-petrezselymes krémmel
Velős pirítós sült fokhagymás-petrezselymes krémmel
50 perc / előkészület: 5 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenki tudja, hogy a velő akkor jó, ha "forró, mint a babám szíve". De ha a velő alá egy kis sült fokhagymás petrezselymet is kenünk, akkor a kulináris orgazmus garantált!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy egészen kis kupica jófajta házipálinka utána biztosan elősegíti az emésztést!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 2 darab velős csontot hosszában kettévágatjuk a hentessel.
  2. A sütőt előmelegítjük, és egy nagyobb tepsibe tesszük a négy fél csontunkat, ahol kényelmesen elférnek.
  3. A két fej fokhagymát megpucoljuk, úgy, hogy csak a külső, összekötő rétegeit vesszük le róla, a gerezdeken maradjon védőréteg. A velő köré szórjuk a tepsibe, majd az egész vidám társaságot betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és ott is hagyjuk jó 40 percen át. Közben persze figyeljük, akkor jó, ha a velő teteje szépen megpirult.
  4. Ha kész, kivesszük az egészen, egy kanállal kihalásszuk a fokhagymákat, a velőt meg visszarakjuk a sütőbe, hogy el ne hűljön nekünk.
  5. A fokhagymagerezdeket egy másodperc alatt kinyomkodjuk a héjukból, és hozzáadjuk a nagyon finomra vágott petrezselyemhez. Villával, mozsárral vagy géppel ragadós, mennyei krémet keverünk belőle.
  6. 8 egyforma kenyeret megpirítunk, melegen tartjuk, aztán jöhet az összeállítás: mindenki kenje meg a kenyerét a petrezselymes sült fokhagymával, pakoljon rá bőven velőt, szórja meg finomra vágott lilahagymával és hegyes erőssel, majd ízlés szerint fűszerpaprikával és sópehellyel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 977
elküldve: 1
receptkönyvben: 98
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter, újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

velős pirítós, grillezett velő, sült velő

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

325
marha velőscsont 2 db
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 2 fej
lila hagyma 1 közepes db
hegyes erős paprika 1 közepes db
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
kenyér 8 szelet