r
Nosalty Logó

Velős pirítós

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Velős pirítós
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 338 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1351 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 168 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    2747 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    971.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 338 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    70.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    10989 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3885.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1692 mg
  • Nátrium
    1549 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 1351 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 168 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Áztassuk be a velőt 10 percre, ha kell pucoljuk le a csontszilánkokat.
  2. Folyó meleg víz alatt hártyázzuk le, a tiszta velőt hagyjuk lecsöpögni.
  3. Kevés zsíron vagy olajon dinszteljük meg a hagymát, majd mehet rá a velő, és a fűszerek ízlés szerint.
  4. Sűrű kavargatás mellett (kis megszakításokkal fedő alatt) készre pároljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 109
  • 7 napos nézettség: 655
  • Össznézettség: 94477
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 27.

Ajánló

Mi lepődtünk meg a legjobban, de egy nem barrik, vékonyabb chardonnay, vagy akár egy idősebb, már petrolos rajnai rizling mellett is brutál jó.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A velő nyílván valami undormány a gyereknek, közben meg tiltott gyümölcs, amit csak kellő érettség és tapasztalat birtokában érthetünk/élhetünk meg. Velőt tölteni húsba, velőt tenni a vese mellé, velőt elhelyezni egy fogásban összetett munka, de a legtisztábban és élesebben magát egy szelet pirított kenyeren mutatja meg. Hajrá.

Hozzászólások (6)

Törölt felhasználó

Jaj nagyon szeretem.!!Tojással is!!! Üdv:Bogi

lacabazz

Fasza, csak rohadt budos! Nem lehet tenni bele valami ami elveszi a szagat? :D

Törölt felhasználó

A vel? hogy lenne már büdös:)? Hagyma, rozmaring szerintem segít, érdemes próbálkozni.

lacabazz

Nem tudom mikor kezdett kesz lenni akkor jott elo rajta valami szag, meg az izen is lehetett erezni picit. Esetleg ha megabalom kicsit sutes elott?

Törölt felhasználó

ó, nem kell. hát a vel?nek van egy jellegzetes szaga, ha nyersen nem volt baja, akkor biztos nem volt romlott. tapasztalatom szerint az illata vagy bejön, vagy nem, ízlésre válogatja.

lacabazz

Jo, de a cel olyan velo eloallitasa ami a huslevesben a csontban van, annak nincs szaga :D

BDorina

Mi ez a szöveg, hogy a gyerekeknek undorító? Amióta az eszemet tudom, mindig ünnepnap volt, ha ez volt ebédre. Elkapkodtuk. Most külföldön élek és itt nincs, de amikor hazajárok, mindig szerez nekem anyukám :)

Törölt felhasználó

A vel? mindenféleképp elkészítve nagyon finom...))

Greg

A vel?s pirítóst én marha vel?scsont vel?jéb?l készítem, amit húslevesben f?zök meg. A csont nyitott végeit er?sen megsózom és így a vel? benne marad. Egy órányi lassú f?zés után már felhasználható és egy kis ügyeskedéssel egyben kiütögethet? a csontból. Pirítósra kenve, sóval, borssal, piros paprikával f?szerezve a leves után szolgálom fel. Rendkívül tápláló és igazi különlegesség. A felszolgálásig forrón kell tartani, mert hidegen sokat veszít az élvezeti értékéb?l.

trewq

Csatlakozom az el?ttem szólóhoz ! (Aki szerintem profi szakács ...) Senkit ne tévesszen meg a "Vel?receptek" kifejezés mert óriási a különbség a CSONTVEL? és az AGYVEL? között ! A csontvel?r?l csak annyit, hogy kicsiknek ne adjunk az óriási (nehezen emészthet?) zsírtartalom miatt ! Mi is csak forrón friss pirítóson fogyasszuk ! (..lásd Krudy: Szindbád) Jó étvágyat hozzá ! :-) Trewq

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.