r
Nosalty Logó

Vese velővel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Vese velővel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 507 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1522 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 104 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    2897 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2249.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    647 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    932 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 507 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.3 g

Zsír

  • Összesen
    70.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    8692 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6749.2 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    1941 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    2797 mg
  • Nátrium
    1517 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1136 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    594 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    90 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    590 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 1522 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    604 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 104 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A veséket félbevágjuk és a húgyjáratokat éles késsel kivágjuk belőle (inkább két dekával többet, mint eggyel kevesebbet!). Majd fél centis csíkokra metéljük és hideg vízben áztatjuk.
  2. A velőt, kb. 10 percig langyos vízbe áztatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát zsíron aranysárgára sütjük, félrehúzzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, az apróra vágott fokhagymát és összekeverjük. A megmosott vesét beletesszük, és kevergetve pirítjuk.
  3. Őrölt borssal, majoránnával ízesítjük, majd lefedjük és így pároljuk kb.10 percig.(ez alatt a vese levet enged)
  4. Hozzáadjuk a megmosott, lehártyázott, feldarabolt velőt és óvatosan összekeverjük. Fedő nélkül kb. 10 perc alatt levét elfőve elkészül. Ízlés szerint sózzuk.
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 108
  • Össznézettség: 65412
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 20.

Ajánló

Főtt rizzsel, vagy sós vízben főtt burgonyával, savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vese velővel
Marcsisef 217 recept

Régen, amikor még nem a csirkemellfilé, pulykamellfilé és a gyorsan összedobom volt a divat, gyakran készítettek, és ettek az emberek belsőségekből készült ételeket is. Íme egy, ami macerás ugyan, de az íze kárpótol mindenért.

Hozzászólások (3)

Tarackos

Hát igen....disznóvágáskor így csináltuk...meg a sült hagymás vér...Kíváló recept! Üdv:Tarackos

Marcsisef

Köszönöm. Üdv: Marcsisef

toth marta

én el?ször külön megf?zöm a vesét,közben ha felforr cserélgetem róla vizet.igy biztosan kif? bel?le a kellemetlen szag.

Marcsisef

Kedves toth marta. Több szakácskönyvben, receptben olvastam, hogy van aki úgy készíti el a vesét ahogy Te. Távol álljon t?lem az okoskodás, de én így tanultam és így is gondolom ésszer?nek. Miért cserélgessem a f?z?vizet, szagolgassam a húgyszagot és f?zzem össze az ehet?t az ehetetlennel, ha kivágom a húgyjáratokat, beáztatom ahogy írtam és szag sem lesz a konyhában és gusztussal fogyaszthatjuk el a finom ételt. Üdv. Marcsi

Tunderanyo

Kedves Marcsisef! Magam is így f?zöm ezt a remek ételt,jó hogy megosztod másokkal is ennek az elkészítését. Tetszenek a receptjeid,sokat ki is próbáltam már közülük. Várom a többit is:) Legyen szép napod. Tündi

Marcsisef

Kedves Tündi! Köszönöm elismer? szavaidat. További szép hetet kívánok! Marcsi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek