r
Nosalty Logó

Velencei csirkemáj Marcsitól

Marcsisef
Velencei csirkemáj Marcsitól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

591
Kalória
23.6g
Fehérje
25.9g
Szénhidrát
44.6g
Zsír
244.3g
Víz
511.9g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
15.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 591 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    244.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4377 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    766 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4364 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 591 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    178.6 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2944.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1752 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    977.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17506 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3065 micro
  • Kolin:
    1044 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17457 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 2365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1223 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    14 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk, felkarikázzuk, gyűrűkre szedjük.
  2. Serpenyőben a vaj kétharmadát mérsékelt lángon összeolvasztjuk az olaj felével, rádobjuk a hagymagyűrűket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk zsályával, átforgatjuk az egészet. A zsályás hagymát lefedve, mérsékelt lángon puhára pároljuk, párszor megkeverjük.
  3. A mazsolát annyi vízben, amennyi ellepi felforraljuk, aztán lehúzzuk a tűzről.
  4. Egy serpenyőben mérsékelt lángon összeolvasztjuk a maradék vajat és az olajat, majd sózás nélkül megsütjük a csirkemájakat. Amikor a máj megsült, a leszűrt mazsolát hozzáadjuk, erősítünk a lángon és a serpenyőbe beleöntjük a balzsamecetet. Sózzuk, borsozzuk és átkeverjük, majd lehúzzuk a tűzről, alufóliával lefedjük, hogy ne hűljön ki.
  5. Tálalás előtt a megpuhult hagymát, fedő nélkül pár perc alatt erős lángon aranybarnára pirítjuk, és rápúpozzuk a májra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p

Velencére gondolám, de nem volt itthon gondolám, így azt gondolám ki, hogy ezzel kedveskedek apának. Ízlett neki!!!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...