Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Velencei aprópecsenye

Velencei aprópecsenye
Velencei aprópecsenye
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel a recepttel Velencén ismerkedtem meg gyerekkoromban, és hamar családi kedvencé vált a brassói aprópecsenye felturbózott változata. Könnyű elkészíteni, szépen lehet tálalni, és nagyon finom. Ajánlom mindenkinek, aki kevés extra befektetéssel valami különlegeset szeretne készíteni :)

hozzávalók / 4 adag

húshoz

rizibizihez

krumplihoz

tálaláshoz

  • 25 dkg trappista sajt (bármilyen megfelel a célnak, én trappistát szoktam használni)

Sütőzsiradék

krumplihoz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát feldaraboljuk, és kevés olajon, közepes lángon megdinszteljük.
  2. A feldarabolt húst rátesszük a hagymára, hozzákeverjük az összenyomott fokhagymákat, majd megsózzuk, így kiengedi a saját levét, és abban fog puhulni. A húst addig kevergetjük, amíg kifehéredik, majd felöntjük egy kis vízzel, és fűszerezzük (egy kis csípős paprikát is lehet beletenni, ha valaki bírja). Hogy kellőképpen megpuhuljon, nagyjából egy óráig főzzük fedél alatt.
  3. Eközben feltesszük főni a rizst (én bele szoktam tenni a vízbe egy-két vöröshagymát is, ami együtt fő a rizzsel, és nagyon jól kiegészíti annak ízét, mire megpuhul). Ha elkészült, egy kis vajjal össze lehet keverni, hogy ne legyen száraz. A rizshez hozzákeverjük a zöldborsót, hogy rizibizit kapjunk.
  4. A krumplit felvágjuk vékony hasábokra, és forró olajban kisütjük.
  5. Lereszeljük a sajtot.
  6. Tálalásnál a tányér közepére szedjük a rizibizit, arra tesszük a húst, majd pedig a tányér szélére körbe a sült krumplit. Ezt szórjuk be reszelt sajttal, ami így szépen ráolvad.
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 5 023
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

aragorn

Mióta szakács: 2011.11.13.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymás párolt sertéscsíkok kétféle körettel, sertés aprópecsenye kétféle körettel és sajttal, sertéspecsenye

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1702
vöröshagyma 1 nagy db
napraforgó olaj 0.5 dl
sertéslapocka 1 kg
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
bors 0 ízlés szerint
víz 2 dl
rizs 40 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
víz 8 dl
vaj 2 dkg
zöldborsó 40 dkg
burgonya 70 dkg
trappista sajt 25 dkg