Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagymás virslis pite leveles tésztából

Póréhagymás virslis pite leveles tésztából
Póréhagymás virslis pite leveles tésztából
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta szerettem volna egy piteformát, hát karácsony előtt megleptem magunkat vele. Azóta sajnos nem jutottam odáig, hogy süssek is benne, de most végre sikerült felavatni. Volt itthon még leveles tészta a mélyhűtőben, ami túlélte a karácsonyi és szilveszteri sütés-főzést. Gondoltam csinálok egy jó kis póréhagymás pitét. :) Aki gondolja felturbózhatja egy kis sonkával, húsos szalonnával.

Lilahagymás paradicsomsalátát készítettem mellé olívaolajjal, bazsalikommal és citromlével.

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Könnyű ebéd vagy vacsora.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A póréhagymát 2 mm-es karikákra vágjuk. A lilahagymát apróra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és elkezdjük pirítani a hagymákat.
  3. Miközben a hagyma pirul, felaprítjuk a virslit. Először hosszában négybe vágjuk, majd 2-mm-es darabokra aprítjuk.
  4. A virslit hozzáadjuk a hagymához, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, majd az egészet felöntjük vízzel, és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. Míg a hagymás ragu párolódik, előkészítjük a tésztát, amit először két részre vágunk úgy, hogy egy 20 dkg-os, és egy 30 dkg-os darabot kapjunk. A nagyobb részt elkezdjük nyújtani. A lényeg, hogy akkorára nyújtsuk, hogy ki tudjuk bélelni vele a piteformánkat. Az én formám 26 cm átmérőjű.
  7. A formába simítjuk a tésztát, az oldalánál elegyengetjük, majd a felesleges lelógó darabokat levágjuk. (én a forma széléhez nyomkodtam a tésztát, így szépen levált a felesleg)
  8. A tejfölben elkeverjük a tojásfehérjét. A ragut megszórjuk a graham-liszttel, kissé lepirítjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, és 2-3 perc alatt folyamatosan kevergetve besűrítjük. Félretesszük.
  9. A kisebb darab tésztát kinyújtjuk akkorára, hogy majd be tudjuk fedni vele a piténket. Néhány helyen kisebb pogácsaszaggatóval, vagy más formával kiszúrjuk a tésztát, hogy a sütés közben keletkező gőz távozni tudjon.
  10. A ragut a tésztával bélelt formába öntjük, majd elegyengetjük. Tojássárgájával megkenjük a tészta szélét, majd befedjük a másik darab tésztánkkal (a felesleget itt is eltávolítjuk), és egy villa segítségével összedolgozzuk a széleket.
  11. Az egészet megkenjük tojássárgájával, hogy szép fényes legyen, majd az előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 415
elküldve: 6
receptkönyvben: 415
elkészítve: 21/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pite
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

leveles-hagymás pite, póréhagymás pite virslivel, virslis pórhagymás pite

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szilvi617
Szilvi617 Mon, 2012-03-12 21:22

Már 2X megsütöttem és holnap is készítek egyet. A férjem, na meg persze az egész család oda van érte. Köszönöm a receptet. Lekoppintottam a díszítésed és én is mindig így csinálom. :)

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Wed, 2012-04-25 19:19

Szia Szilvi617!
Csak most olvastam a hozzászólásod! Nagyon aranyos vagy!:) Örülök, hogy nektek is tetszik a recept! No igen... a szívecskékkel mindig jó kedveskedni azoknak, akiket szeretünk! Köszönöm, hogy megírtad! Üdv: Ági

ancsa0005
ancsa0005 Fri, 2012-01-13 21:06

Ma megcsináltam, a pitét és úgy gondolom hogy a kedvenceimhez fog tartozni!!! Nagyon ízlett! Én 1 csomag S-budget frankfurti virslit használtam fel (360g). Anita

Hangaga
Hangaga Fri, 2012-01-13 16:06

Tegnap este megsütöttem:) A férjemnek és a 2 kisfiamnak is nagyon ízlett:)
Bár a leírásban annyit pontosítani kéne, hogy az 1 cs virsli mennyit takar. Van többféle kiszerelésben is.
Én 7 db frankfurtit tettem bele, plusz még egy kis üveg gombát is, mert kevésnek tűnt a töltelék.
A receptben 26 cms forma szerepel, a végén pedig a tepsiméretnél 16 cm.
Azért tényleg finom:)

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Fri, 2012-01-13 18:05

Szia Hangaga! Igazad van a csomagolást illetően. Nem is figyeltem, hogy kitörölték, pedig odaírtam, hogy Orsi. No ennyit a reklámról. Néha tényleg nem árt újraellenőrizni a receptet kikerülés után:)
Köszönöm a jelzést, máris javítom, bővítem a leírást. Örülök, hogy ízlett!
Üdv: Ági

756
leveles tészta 50 dkg
virsli 25 dkg
póréhagyma 20 dkg
lila hagyma 1 közepes fej
tejföl 4 ek
graham-liszt 2 evőkanál
tojásfehérje 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
víz 0.5 dl
napraforgó olaj 1 ek
tojássárgája 1 db