r
Nosalty Logó

Póréhagymás virslis pite leveles tésztából

Ági78
Póréhagymás virslis pite leveles tésztából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

757
Kalória
19.2g
Fehérje
55.7g
Szénhidrátok
51g
Zsír
113.3g
Víz
107.3g
Koleszterin
3g
Rost
3.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 757 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3029 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1246.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    791 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    113.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 757 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    204 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4985.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    859 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    3165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    453.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    920 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1963 micro
Összesen 3029 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 239 kcal

Elkészítés

  1. A póréhagymát 2 mm-es karikákra vágjuk. A lilahagymát apróra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és elkezdjük pirítani a hagymákat.
  3. Miközben a hagyma pirul, felaprítjuk a virslit. Először hosszában négybe vágjuk, majd 2-mm-es darabokra aprítjuk.
  4. A virslit hozzáadjuk a hagymához, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, majd az egészet felöntjük vízzel, és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. Míg a hagymás ragu párolódik, előkészítjük a tésztát, amit először két részre vágunk úgy, hogy egy 20 dkg-os, és egy 30 dkg-os darabot kapjunk. A nagyobb részt elkezdjük nyújtani. A lényeg, hogy akkorára nyújtsuk, hogy ki tudjuk bélelni vele a piteformánkat. Az én formám 26 cm átmérőjű.
  7. A formába simítjuk a tésztát, az oldalánál elegyengetjük, majd a felesleges lelógó darabokat levágjuk. (én a forma széléhez nyomkodtam a tésztát, így szépen levált a felesleg)
  8. A tejfölben elkeverjük a tojásfehérjét. A ragut megszórjuk a graham-liszttel, kissé lepirítjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, és 2-3 perc alatt folyamatosan kevergetve besűrítjük. Félretesszük.
  9. A kisebb darab tésztát kinyújtjuk akkorára, hogy majd be tudjuk fedni vele a piténket. Néhány helyen kisebb pogácsaszaggatóval, vagy más formával kiszúrjuk a tésztát, hogy a sütés közben keletkező gőz távozni tudjon.
  10. A ragut a tésztával bélelt formába öntjük, majd elegyengetjük. Tojássárgájával megkenjük a tészta szélét, majd befedjük a másik darab tésztánkkal (a felesleget itt is eltávolítjuk), és egy villa segítségével összedolgozzuk a széleket.
  11. Az egészet megkenjük tojássárgájával, hogy szép fényes legyen, majd az előmelegített sütőben készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Már régóta szerettem volna egy piteformát, hát karácsony előtt megleptem magunkat vele. Azóta sajnos nem jutottam odáig, hogy süssek is benne, de most végre sikerült felavatni. Volt itthon még leveles tészta a mélyhűtőben, ami túlélte a karácsonyi és szilveszteri sütés-főzést. Gondoltam csinálok egy jó kis póréhagymás pitét. :) Aki gondolja felturbózhatja egy kis sonkával, húsos szalonnával. Lilahagymás paradicsomsalátát készítettem mellé olívaolajjal, bazsalikommal és citromlével. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

További receptek

Spenótos galette

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható ...

Kristyán Fanni

Gyors lazacos pite krémsajttal

Ez az egyszerűen és gyorsan elkészíthető sós pite egy egészen új szintre emeli a péksütemények elé állított elvárásokat. A krémsajt tökéletes kiegészítője a füstölt lazacnak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...