r
Nosalty Logó

Gombás nokedli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
giuliettalupa
Gombás nokedli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 959 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 240 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1058.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 959 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát és a hagymát nagyon finomra aprítjuk (akár le is reszelhetjük), majd fél adagnyi vajon (2 dkg) lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. A gomba sütése-pirítása kb. 10-15 percet vesz igénybe. (Lehetőleg ne legyen leve!)
  2. Ha kissé kihűlt a hagymás-gombás keverékünk, egy keverőtálba öntjük, ráütöm a tojásokat, hozzáadjuk a késhegynyi szódabikarbónát (hogy lazább legyen a nokedli tésztája), majd kanalanként belekeverjük a lisztet. Ha túl híg lenne a tészta, még adjunk hozzá egy kis lisztet, az a lényeg, hogy szaggatható nokedlitésztát kapjunk.
  3. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk (kb. 3-4 centis darabokat) a nokedlitésztát, és addig főzünk egy adagot, amíg a nokedlik fel nem jönnek a víz tetejére. Szűrőkanállal egy serpenyőbe szedjük, és a maradék vajon pár perc alatt átpirítjuk.
  4. Tálalhatjuk reszelt sajttal megszórva, fokhagymás tejföllel vagy akár paradicsomszósszal megöntözve, de önmagában fogyasztva is finom.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 1789
  • Feltöltés dátuma: 2020. október 05.

Ajánló

Tartalmas egytálétel, tejföllel-sajttal, friss zöldsalátával kínálhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás nokedli
giuliettalupa 82 recept

Ha ősz, akkor gomba! A legjobb az erdőből-mezőről gyűjtögetett, de végső esetben a piacról is beszerezhető. Ez az egyszerű gombás étel a nokedli (vagy galuska) köret, illetve az azt kísérő gombás szósz kombinációja, amolyan "2 az 1-ben", vagyis a tésztába keverjük a gombát. Erdei példányokból (pl. különféle tinóruk, galambgombák) a legízesebb, legfinomabb, de ha csak "boltihoz" jutunk hozzá, akkor érdemes a fehér csiperke helyett barnát választani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek