r
Nosalty Logó

Céklakrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Durcsó
Céklakrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 167 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 670 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 34 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1249.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    1054 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 167 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4997.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    4216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 670 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 34 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklá(k)ra 1 ek olívaolajat löttyintünk, és alufóliába bugyoláljuk. 1 órán keresztül sütjük a sütőben.
  2. A kissé kihűlt céklát meghámozzuk, és apróra kockázzuk, csakúgy, mint a hagymát.
  3. 2 ek olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd a céklát is hozzáadjuk, s addig pároljuk, míg megpuhul.
  4. Botturmix-szal pürésítsük a zöldségeket, s fokozatosan felengedjük az alaplével.
  5. Újra felforraljuk, majd a joghurttal és tejszínnel krémesítjük.
  6. Ízlés szerint lehet sóval, borssal, citromlével és cukorral finomítani.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 53401
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 03.

Ajánló

Fetát vagy kecskesajtot morzsolhatunk bele, de nélküle is eteti magát!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Céklakrémleves
Durcsó 161 recept

Ezt a receptet is Chili & Vanília ihlette, bár kicsit változtattam rajta. Jann nagyon megörült, hogy vért fogunk vacsorázni, s elég csalódott volt, hogy sós helyett abszolút édes ízt kapott. Tényleg fantasztikus a cékla: minden adalékanyag nélkül csudafinom, édes zamata van, meg vadpink színe, élmény bekanalazni!

Hozzászólások

P.

Megyek cékláért... :-D

Törölt felhasználó

 

Durcsó

Jól teszitek, nagyon fincsike! : )

Törölt felhasználó

Mostanában nagyon rákaptam a céklára,még párolva is szeretjük husihoz. Ez a leves is biztos jó.Köszi.

Durcsó

Szívesen, biztos ízleni fog, ha szereted a céklát!

P.

Na, meg is csináltam még most este. Had ne mondjam, egy kiló céklával indultam alapból... :-D Brutál jó. Toltam bele apróra vágott avokádót és morzsoltam bele kéksajtot...huh... Jó kis leves Durcsó! Köszi a receptet!

Durcsó

Nagyon szívesen! Örülök, hogy kipróbáltad, meg, hogy neked is ennyire bejött. ; ) Az a kéksajt naggyon jól hangzik, legközelebb nem hagyom ki!

Törölt felhasználó

Istenien hangzik ez a leves, bár én még soha nem készítettem friss céklából ételt. Ha zöldségkrémlevest csinálok én mindíg csak 5-10 percig f?zöm, hogy a lehet? legtöbb értékes anyag benne maradjon. Látom itt kapásból 1 órát kell sütni. Ez valóban fontos? Mert ha nem, átvariálnám és sütés nélkül készíteném el !??? Mondjuk ha olyan féle mint a fehérrépa vagy egyéb gyökerek akkor azokat mese nincs legalább 20 percig kell f?zni mire valamelyest megpuhul. És a másik kérdésem: milyen alaplér?l van szó? Húslé?Köszönöm a választ!

Durcsó

Kedves Lolo! Abszolút érhet? a gondolat, hogy minél nyersebben szeretnéd hagyni a zöldségeket. A nyers céklának viszont állagban "sajnos" köze nincs a savanyúsághoz (ami egyébként szintén f?tt céklából készül). Legalább olyan kemény, mint a fehérrépa, de inkább még jobban, én talán a krumplihoz hasonlítanám. Szóval ha össze akarod turmixolni (vagy akár csak megrágni..), kénytelen vagy megf?zni, megsütni. Én f?zni még sosem próbáltam, de mindenhol azt olvastam, hogy íze sokkal finomabb, er?sebb, ha rászánjuk az id?t, és egyben megsütjük. Ami az alaplevet illeti, teljesen mindegy, én zöldség alaplevet használtam, de ha húslevesb?l készíted, akkor se lesz rossz. Sok sikert! Üdv, Durcsó

Törölt felhasználó

Nagyon köszi! Akkor így készítem el els?re! Megveszem a céklát aztán legalább meglátom milyen is nyersen. Ez lesz az els? céklakészítményem! :-)

Törölt felhasználó

Kedves Durcs! Most olvastam egyéb céklarecepteket és van ahol nyersen lereszelve, van ahol 5 perc f?zéssel készítik. Szóval így is megpróbálkozhatunk :-)

Durcsó

Szia, Igen, ez igaz, eszembe se jutott : ) De igazad van, bár én egy levesbe akkor se tenném nyersen vagy félig nyersen. De igazából nyugodtan próbálkozz, ízlések és pofonok, meg ki tudja, lehet, hogy úgy még jobb lesz! Örülök akkor is, ha "csak" megihlettelek :)

Törölt felhasználó

Nagyon nagyon finom. Csak szupereket tudok róla írni, és mindenkinek nagyon ajánlom. Kellemes, lágy és ízletes.

Törölt felhasználó

Kedves Durcsó, nagyon tetszik a levesed, vajon cékla salátából is el lehet készíteni? Válaszodat el?re is köszönöm!

Durcsó

Kedves Dara, hm, nem tudom, szerintem próbáld meg! Talán nem lesz olyan, mint sült céklából, meg valamivel próbáld meg ellensúlyozni a savanyú ízt (méz?), de egyébként nem látom akadályát :) Üdv, Durcsó

Törölt felhasználó

1 db gumót 1 órahosszat süt?ben sütni nagy luxusnak tartom. Inkább kevés olajjal megpárolom. Pürésíteni ezután is kiválóan lehet.

Gerzsó

Ma ezt f?ztük az ebédhez levesnek Edit lányoméknál. Tavaly Krakkóban ettünk nagyon finom céklalevest, azt az ízt akartuk megtalálni. A te receptedet gondoltuk hasonlónak, nem csalódtunk. Nagyon finom volt! Felvéve a családi kedvencek közé! Köszi érte! Puszi Zsóka nénit?l.

Durcsó

Kedves Zsóka néni, köszönöm a bizalmat, örülök, hogy ízlett! :) Üdv a családnak, Zsóka nénit puszilom, Durcsó

Törölt felhasználó

Durcsó! eddig is imádtam a céklát, de ez minden elképzelésemet felülmúlta!!! isteni lett a leves! most megenném az összeset... :) köszönöm szépen!

Törölt felhasználó

Ma elkeszitettem,ez lesz ebédre.Belekostolva,nagyon finom.Most már csak a ferjemnek kell,hogy elnyerje a tetszéset!Remélem meg tobbszor is keri,hogy ezt csináljam!Mert szinileg, iz belileg is nekem nagyon tetszik,meghát egeszséges,ez a legfontosabb!

Törölt felhasználó

Nagyobb élményre számítottam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek