r
Nosalty Logó

Kaliforniai paprika krémleves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kaliforniai paprika krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 30 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    546 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1808 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 212 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1242.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1092 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3616 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 422 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 30 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, vajon vagy kókuszzsíron megdinszteljük.
  2. A kaliforniai paprikákat csumázzuk, és kockázzuk. Mehet bele a hagyma mellé.
  3. Adunk hozzá vizet, és szépen főzzük, amíg megpuhul, ez kb. 15 perc.
  4. Adunk hozzá frissen reszelt gyömbért, sót és cukrot, ha akarunk persze ételízesítőt is (bár én nem kedvelem).
  5. Botmixerrel pürésítjük.
  6. Hozzáöntjük a kókusztejet, és összerottyantjuk. Friss rozmaringgal és rózsaborssal megszórjuk a tálaláskor.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6596
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 19.

Ajánló

Gluténmentes, laktózmentes. Nagyon finom, ízletes, laktató. Ajánlom mindenkinek, akik túl akarnak lépni a mindennapi borsó- és krumplilevesen, amik persze finomak, de valljuk be, kell, hogy az ízlelőbimbóinkat kényeztessük. Ez egy olyan étel. És ezenkívül gyors és egészséges is!

Receptkategóriák

Van egy hölgy, akinél dolgozom... nem igazán tud főzni, vagyis tud, de csak különlegesebb dolgokat, aminek én neki sem állnék... Egész addig, amíg elém nem tette ezt a levest. Nos olyannyira finom volt, hogy muszáj volt elkészítenem. De a húslevesétől a gyomrom is felfordult. Neki nem való a hagyományos konyha... :-) A képen van natúr csirkemell egy rozmaringszálra felfűzve, ízlés kérdése, ezt is el lehet hozzá készíteni, csak egyszerűen lesütjük a kockára vágott csirkemellet, és tálaljuk a leveshez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...