Répás házi káposztasaláta
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 79.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 127.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 298 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1244 micro
-
β-karotin 2958 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 508.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1193 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4978 micro
-
β-karotin 11831 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 389 micro
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 54.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 851 micro
-
β-karotin 2022 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Hozzávalók
-
10 dkg káposzta
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 ek ecet
-
1 ek négyszínű bors
-
só ízlés szerint
-
1.5 ek cukor
-
0.5 teáskanál füstölt pirospaprika
-
1 kávéskanál köménymag
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk, a káposztát vékonyan szeljük, a répát zöldségpucolóval karikázzuk, majd üvegbe gyömöszöljük őket.
- Ráöntjük az ecetet, a szemes borsot, a köménymagot, a fűszerpaprikát, a sót, a cukrot és végül a forralt vizet (még forrón). Az üveget lezárjuk, egyszer megforgatjuk, hogy a fűszerek mindenhová eljussanak.
- Ha kihűlt, hűtőbe tesszük, és csak pár nap múlva nyitjuk ki. Ekkor, ha kell még utána fűszerezhetünk.
- Tálaljuk sült hús vagy zöldség mellé. Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1234
- Feltöltés dátuma: 2020. április 18.
Ajánló
A házi savanyúságnál nincs jobb. Ha szereted az erőset, egy egész chilit is tegyél az üvegbe.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A káposztás tésztához a káposzta felét gondoltam felhasználni, de túl soknak bizonyult, és egy pici darab megmaradt. Ezt először vissza akartam tenni a hűtőbe, de rájöttem, úgy elfelejtődik, és csak majd olyannyira fonnyadtan kerül megint szem elé, amikor már nem lesz kedvem semmihez sem passzintani. Ezért erőt vettem magamon, egy nagy csatos üveget kimostam, és a felaprított káposztát beletömtem. Sajnos kevés volt, így még két répát is megpucoltam, felkarikáztam, és az üveg tetejére nyomkodtam. A levét egy kis ecet, só, cukor, színes borsok, köménymag, füstölt paprika és annyi forralt víz alkotta, amennyi pont ellepett mindent. Ha még lett volna egy egész chilim, azt is mellé nyomom. Az egész véletlenszerűségből az a tanulság, hogy máskor is érdemes egy kis plusz energiát fektetni a saját savanyúság elkészítésébe!