Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répás házi káposztasaláta

Répás házi káposztasaláta
Répás házi káposztasaláta
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A káposztás tésztához a káposzta felét gondoltam felhasználni, de túl soknak bizonyult, és egy pici darab megmaradt. Ezt először vissza akartam tenni a hűtőbe, de rájöttem, úgy elfelejtődik, és csak majd olyannyira fonnyadtan kerül megint szem elé, amikor már nem lesz kedvem semmihez sem passzintani. Ezért erőt vettem magamon, egy nagy csatos üveget kimostam, és a felaprított káposztát beletömtem. Sajnos kevés volt, így még két répát is megpucoltam, felkarikáztam, és az üveg tetejére nyomkodtam. A levét egy kis ecet, só, cukor, színes borsok, köménymag, füstölt paprika és annyi forralt víz alkotta, amennyi pont ellepett mindent. Ha még lett volna egy egész chilim, azt is mellé nyomom. Az egész véletlenszerűségből az a tanulság, hogy máskor is érdemes egy kis plusz energiát fektetni a saját savanyúság elkészítésébe!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A házi savanyúságnál nincs jobb. Ha szereted az erőset, egy egész chilit is tegyél az üvegbe.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a káposztát vékonyan szeljük, a répát zöldségpucolóval karikázzuk, majd üvegbe gyömöszöljük őket.
  2. Ráöntjük az ecetet, a szemes borsot, a köménymagot, a fűszerpaprikát, a sót, a cukrot és végül a forralt vizet (még forrón). Az üveget lezárjuk, egyszer megforgatjuk, hogy a fűszerek mindenhová eljussanak.
  3. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük, és csak pár nap múlva nyitjuk ki. Ekkor, ha kell még utána fűszerezhetünk.
  4. Tálaljuk sült hús vagy zöldség mellé. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 456
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
331 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

káposztasaláta, vegyes savanyúság

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

35
káposzta 10 dkg
sárgarépa 2 közepes db
ecet 2 ek
négyszínű bors 1 ek
0 ízlés szerint
cukor 1.5 ek
füstölt pirospaprika 0.5 teáskanál
köménymag 1 kávéskanál
víz 3 dl