Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegyes búzalisztes kenyér

Vegyes búzalisztes kenyér
Vegyes búzalisztes kenyér
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még egy finom kenyérrecept.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy nagy tálba tesszük. A közepébe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt. Rászórunk 1 tk cukrot, 4-5 ek langyos vizet és egy kanállal összekeverjük. Megszórjuk egy kis liszttel és lefedve 15 percig állni hagyjuk.
  2. Hozzákeverjük a langyos tejet, vizet, sót, sütőport és olajat és dagasztjuk, amíg már nem ragad a kézhez. Ha szükséges adunk még hozzá egy kis lisztet. További 7-8 percig dagasztjuk.
  3. Meleg helyen 1 órát kelesztjük, majd ismét átdagasztjuk és cipót formálunk, amit srégen többször bevágunk. A cipót sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és további 1 órát kelesztjük. Megkenjük langyos vízzel és megszórjuk köménnyel vagy liszttel.

  4. A sütöt 220 fokra előmelegítjük.

  5. A cipót betoljuk a sütőbe, 15 perc múlva a sütőt 190 fokra állítjuk és további 25-30 percig sütjük.


 


  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 416
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: német
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

kenyér házilag, házi készítésű kenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Yram
Yram / Yram Thu, 2012-03-29 09:25

Finom lett. Én még megszórtam pirított magvakkal a tetejét!

548
finomliszt 350 g
finomliszt 150 g
friss élesztő 5 dkg
cukor 1 teáskanál
víz 4 ek
2 tk
sütőpor 1 tk
víz 150 ml
tej 150 ml
napraforgó olaj 3 ek