Nosalty Logó

Francia farmerkenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Francia farmerkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 549 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3292 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 269 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 549 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6288.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    292 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1016 mg
  • Nátrium
    4369 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    566.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    499 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 3292 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 269 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet meglangyosítjuk, hozzákeverjük a mézet és az élesztőt.
  2. Ha megkelt, hozzáadjuk az összes anyagot és rugalmas tésztát gyúrunk belőle, melyet 40 percig kelesztünk.
  3. A megkelt tésztát átgyúrjuk, kerek cipót formálunk belőle, fél órát újra kelesztjük.
  4. 200 C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3751
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

Egy kicsit magas lett a kenyér, mert egy nagyobb fazékba tettem oda, és úgy megnőtt, majdnem olyan lett, mint egy panettone. Egy kenyeres könyvben találtam. Nem pont ilyen volt a recept, de az nem derült ki számomra, miért francia és miért farmer.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Kedves Évi néni! Nekem viszont az derült ki, hogy nagyon szereted a kenyeret elkészíteni, ami f?, tudod is, és amiket eddig utána a receptjeid alapján elkészítettem, nekem is sikerültek, tehát tudsz valamit!!! :-O Valami titkot a házi kenyérr?l, amit a nagyik-dédik, szívvel-lélekkel, és izzadtságos munkával, és nem kevésbé fontos dolog: szeretettel dagasztottak, - hogy francia vagy farmer vagy mindkett?, akkor is mindenképp guszta, el fogom készíteni ezt a finomságot is, köszönöm. Éva-Anyóca

Évi néni

Kedves Évi! Tagadhatatlan, hogy a legkedvesebb ténykedésem a konyhában a kenyérsütés. 11 éve sütök kenyeret otthon. Számtalan receptet elkészítettem. Soha nem tartottam t?le, hogy nem sikerül, mai napig a leolcsózott, nevesincs kenyérsüt?mmel dagasztom a kenyeret. Mondhatom, hogy nagyon sok sikert és örömet okozott a kenyér és kelt tészta sütése. (Kivéve, mikor a barátn?met szerettem volna meglepni egy kaláccsal, és bedöglött a poréleszt?m.) Szóval száz szónak is egy a vége, való igaz, csak a szeretettel készített kenyér lesz szép és jó. Ez nagyon fontos, a legfontosabb. Szép napot! Üdv: Évi néni

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.