r
Nosalty Logó

Vegán csokoládémousse

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty vegán
Vegán csokoládémousse
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

a csokoládémousse-hoz

a tetejére

Összesen 274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

a csokoládémousse-hoz

a tetejére

Összesen 1641 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

a csokoládémousse-hoz

a tetejére

Összesen 239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    101.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    606 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1641 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

a csokoládémousse-hoz

a tetejére

Elkészítés

a csokoládémousse-hoz

  1. Vízgőz felett összeolvasztjuk az étcsokoládét, a kókuszkrémet, az agaveszirupot, valamint a vanília kivonatot. Teljesen egyneműre keverjük, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni, időnként keverve rajta egyet-egyet.
  2. Egy nagy keverőtálba öntjük az aquafabát, vagyis a csicseriborsó főzőlevét. A legegyszerűbb egyébként, ha konzerv csicserinek használjuk a levét, ez esetben ugyanis egész biztosan megfelelően sűrű a folyadék. Utóbbival tényleg nincs semmi más dolgunk, mint leszűrni a csicserit, a levet pedig felfogni - a csicseriborsót pedig aztán bárhogyan használhatjuk, de tényleg!
  3. Az aquafabát ezután elkezdjük habbá verni, pontosan ugyanúgy, ahogy tojásfehérje esetében tennénk (elégre annak a vegán helyettesítője). Azonban mivel jóval hosszabb időt vehet igénybe a felverése, ha van álló mixerünk, mindenképpen azt használjuk - de persze elektromos kézi habverővel is működik, csak fárasztóbb.
  4. Amikor már jó kemény, de az edényt forgatva még kicsit folyik, akkor hozzáadjuk a kevés kis ecetet és minimális borkősavat. Bár ez furán hangozhat, de nem elhanyagolható: a savasság biztosítja, hogy a habunk ne essen össze teljesen a csokoládéval való összekeverés után.
  5. Jöhet is bele a kihűtött olvasztott csokoládé, majd óvatos, ám határozott mozdulatokkal egyneműre keverjük. Egy kicsit össze fog esni a hab, ettől ne ijedjünk meg.
  6. Kanalazzuk poharakba a krémet, és éjszakára (de legalább 3-4 órára) rakjuk hűtőbe, hogy jól megdermedjen.
  7. Málnával, aprított törökmogyoróval, vegán joghurttal és csokireszelékkel díszítve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 16962
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 11.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: vegán ünnepi receptek
Vegán csokoládémousse
Nosalty vegán 138 recept

Pár éve robbant be a köztudatba az aquafaba (ami nem más, mint a csicseriborsó főzővize), azóta pedig receptek és blogbejegyzések ezrei foglalkoztak a tojásfehérje vegán helyettesítőjéről. Rengetegféleképpen felhasználható, legkedveltebb és legelterjedtebb elkészítési módja azonban a vegán csokoládémousse, ami a végeredményt tekintve nem is csoda. Nálunk az egész szerkesztőség imádja ezt a receptet, mert nem csak az íze, de az állaga is szuper!

Hozzávalók

a csokoládémousse-hoz

a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek