Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott krumpli nyers burgonyából

Rakott krumpli nyers burgonyából
Rakott krumpli nyers burgonyából
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valakitől hallottam, hogy nem szokta a burgonyát megfőzni a rakott krumplihoz, így már többször így készítettem én is.

Ez a recept egy nagyon egyszerű, gyors és elég puritán. Most direkt így készítettem, kevés fűszerrel és nem kolbásszal. Így is finom szerintem. (Anyukám 3x is szedett!)

Kacsasütőben sütöttem, mert annak van teteje.:)

Ha kicsit szaftosabbar akarjuk, akkor kicsit több olajjal v. vajjal készítsük. Lehet a só helyett ételízesítőt is használni, én szeretem.

Lehet sajttal is a tetején.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Bármikor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, és karikára vágjuk.
  2. A jól megmosott tojást megfőzzük: forrásban lévő sós vízbe beletesszük, és 3 percig főzzük, majd lezárjuk, és fedő alatt 9 percig hagyjuk a vízben. Hideg vízben hagyjuk kihűlni.
  3. A virslit karikára vágjuk.
  4. A tejfölbe belekeverünk egy kis olajat és sót.
  5. A tepsit kicsit kikenjük olajjal, és a burgonya felét beletesszük, kicsit megsózzuk, és a karikára vágott tojással beborítjuk.
  6. Most a virslit tesszük rá, és erre a tejföl felét rákanalazzuk, majd a maradék burgonyát is ráterítjük, kicsit sózzuk.
  7. Végül a burgonyára a maradék tejfölt szépen elkenjük, és letakarva betesszük az előmelegített sütőbe.
  8. Kb. 40 perc után levesszük a takarást, és megpirítjuk a tetejét.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x23 cm
  • költség: 840 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 22 303
elküldve: 1
receptkönyvben: 187
elkészítve: 10/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

extra gyors rakott krumpli, egyszerű krumplirakottas, virslis rakott burgonya

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

amelya
amelya Sun, 2014-01-05 17:10

Most csinálom másodjára (épp sül) de nagyon tetszik a recept, egyszerű, könnyű és relatíve gyorsan kész :) Mi teszünk/tettünk bele pluszba bacont csíkozva, hagymát és paradicsomot karikára vágva és máris olyan laktató lesz, hogy 3 napig esszük ketten, mert maximum egy kistányérnyit bírunk benyomni egy étkezésre :)

Bamanna
Bamanna Sun, 2013-04-07 11:27

Sziasztok!
Én mindig nyers krumpliból csináltam eddig is, és miközben a krumpli fő/párolódik, magába szívja a sok finom ízt a kolbászból is, meg a többi hozzávalókból is.
Szerintem így sokkal finomabb lesz az íze :)

Boszi13
Boszi / Boszi13 Sun, 2012-08-12 23:17

Ma lángolt kolbásszal készítettem el és a tetejére a tejfölbe tettem egy kis sajtot. Így is finom.
Boszi

Nicky87
Nicky&Ati / Nicky87 Sun, 2012-05-20 20:38

Imádom :) Én a krumplira nagyon vékonyan hagymát szelek és a kettőt együtt sózom, a tejfölbe meg keverek 1egész tojást, így nem tűnik el a tetejéről a tejföl. :)

almamag
almamag Sun, 2013-01-27 15:43

Ajánlom az ötletet! Évek óta én is így készítem! A hagymától fűszeresebb, a tejföl, tojás keveréke valóban jó. Ott marad a tejföl és táplálóbb!

474
burgonya 1 kg
tojás 6 db
virsli 140 g
tejföl 5 dl
napraforgó olaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint