r
Nosalty Logó

Vega indiai lecsó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
toroltfelhasznalo-403092
Vega indiai lecsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 891 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3566 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2725.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    796 mg
  • Nátrium
    1227 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    257 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3348 micro
  • β-crypt
    931 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 891 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    162.8 g

Zsír

  • Összesen
    101.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10902.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1697 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    890 mg
  • Foszfor
    3185 mg
  • Nátrium
    4909 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

VÍZ

  • Összesen
    1927.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1931 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1026 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1323 micro
  • Kolin:
    1132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    652 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    13394 micro
  • β-crypt
    3725 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    2600 micro
Összesen 3566 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    371 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikával kezdjünk: egy kisebb tepsibe öntsünk kb. 1,5 dl vizet, és 180-200 fokon, alufólia alatt süssük meg annyira a paprikákat, hogy a héjukat később le tudjuk húzni. Az a jó ebben az ételben, hogy mindent egy edényben főzhetünk. Ja meg az, hogy a konyhaművészet doktorának sem kell lennünk hozzá, hiszen az egész receptben a legbonyolultabb folyamat a hagyma feldarabolása.
  2. Szóval, aprítsuk rusztikus darabokra a hagymát, és pirítsuk meg az olajon. Öntsük nyakon a paradicsomkonzervekkel, majd dobjunk még hozzá annyi kettévágott koktélparadicsomot, amennyit nem szégyellünk. Kicsit főzzük össze, adjuk hozzá a sót, a borsot, a római köményt. Ha szeretnénk, akkor egy kis fokhagymaport és füstölt paprikát is szórhatunk bele.
  3. Ezután öntsük hozzá az alaposan átöblített csicseriborsót és quinoát, és főzzük úgy 30 percig, vagy addig, amíg az utóbbi meg nem puhul. Amint megsültek a paprikák, húzzuk le a héjukat, és szaggassuk vagy vágjuk nagyobb darabokra/csíkokra. Dobjuk a többi hozzávaló mellé, és hagyjuk alacsony lángon úgy 15 percig főni. Utolsó lépésként egy fakanállal csináljunk kis gödröket a tojásoknak, üssük bele őket, majd fedő alatt még 3-5 percig főzzük.
  4. Tálaláskor morzsoljunk rá feta sajtot és petrezselymet. Annyiben ez utóbbiból nincs friss, a szárított is tökéletesen megteszi.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4854
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 11.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-403092 4 recept

Ez egy pofonegyszerű vega kaja, amit mi neveztünk el indiai lecsónak a római kömény jellegzetes íze miatt. Nagyon egyszerűen el lehet készíteni, nem kell hozzá semmi ördöngőség.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...