r
Nosalty Logó

Vasalt csirkecomb filé citrusos salátával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Vasalt csirkecomb filé citrusos salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkéhez

A salátához

Az öntethez

Összesen 642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkéhez

A salátához

Az öntethez

Összesen 2566 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkéhez

A salátához

Az öntethez

Összesen 113 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    755 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1841 micro
Összesen 642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    103.9 g

Zsír

  • Összesen
    171.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2737.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1248 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.9 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1210.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    940 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    209 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    262 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    3020 micro
  • β-crypt
    172 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7362 micro
Összesen 2566 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkecombot filézzük, sózzuk, borsozzuk, a belső oldalát majorannával hintjük, majd kevés lisztben megforgatjuk (nagyon vékonyan vonja be a liszt, a felesleget rázzuk le róla).
  2. Serpenyőben kb. fél ujjnyi forró olajon először a bőrös oldalát, majd a belső oldalát készre sütjük, jó pirosra-ropogósra.
  3. A salátaöntethez a mézet, a málnaecetet, a citrusleveket összekeverjük. Az almát magozzuk, hámozzuk, a húsát turmixoljuk, majd az almapürét és a mustárt belekeverjük a lébe, hűtjük.
  4. A spárgákat kevés cukorral és citromlével ízesített, lobogó forró vízben 2 percig blansírozzuk, majd jéghideg vízbe merjük. Hűtjük, majd vékony csíkokra, vagy 2 centis darabokra vágjuk.
  5. Az epret daraboljuk.
  6. A zöldsalátát összekeverjük az eperrel és a spárgával, tányérra rendezzük, majd tálalás előtt kb. 2-3 tk öntetet locsolunk rá.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11048
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nyár eleji kerti parti egyik fogása volt. A barátok egyöntetű véleménye szerint a citrusos öntet nyerte az estét. :) Szerintem is ver mindent. A receptjét mesterszakács barátomtól tanultam, a salátát már én társítottam mellé. Pofonegyszerű elkészíteni, és hűtőben nagyon sokáig eláll.

Hozzávalók

A csirkéhez

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...