r
Nosalty Logó

Sóágyon sült csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sóágyon sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 550 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2202 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 62 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194609 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    193969 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 550 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.2 g

Zsír

  • Összesen
    153.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778436 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    629 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1509 mg
  • Nátrium
    775875 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    683 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2202 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22184 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    22111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 62 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét alaposan megtisztítjuk.
  2. A tepsire ráöntjük a sót. Erre helyezzük rá a csirkét. A belsejébe beledugjuk a kakukkfüvet (el is hagyható).
  3. Előmelegített forró sütőben 200 fokon 10 percig sütjük, majd a hőfokot 160 fokosra mérsékeljük.
  4. A csirkét ropogósra sütjük 1,5-2 óra alatt.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 94
  • Össznézettség: 67050
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon egyszerű és finom étel. Érdemes nagyon alaposan toll és pihe mentesíteni a csirkét, mert a ropogós bőre isteni, kár kidobni!

Hozzászólások (19)

Törölt felhasználó

Azt szeretném megkérdezni, hogy ez a sóágy csak egész csirkével m?ködik vagy csirke daraboknál is alkalmazható.

Törölt felhasználó

Még csak egész csirkével csináltam, de 100%,hogy darabokkal is tökéletes. Az a lényeg, hogy b?rös legyen! Üdv Kiki

Törölt felhasználó

Nagyon is tuti recepet, én már gyerekkoromóta imádom. a legtakarékosabb és ugye az se utolsó, hogy nem kell ott állni stb... Igen mi csirkecombbokat is szoktunk sütni, annyi, hogy itt a sütési id? lecsökken , csirkemellnél nekem annyira nem jön be, mert nekem legalábbis száraz.. Ja az egészcsirkébe néha almát is teszünk. Még diétázoknak is nagyon kitün?, s?t köszvényeseknek is mivel, nekik különösen a csirkecombokat ajánlják a purintartalom miatt. És persze aki szereti még héjában egész krumplikat is szórhat mellé. Szóval tényleg érdemes kirpóbálni!!!!!!!!! Nagyon jó recepteket lehet itt találni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Törölt felhasználó

Azt szeretném megkérdezni,hogy a magát az egész csirkét azt nem kell sózni?Natúr csak a belsejébe kakukkf?vet teszünk?Nem tudom elképzelni ha só ágyon van,hogy lesz sós ize a húsnak?Lehet butának hat a kérdésem,de szeretném megcsinálni és kétségeim vannak !Köszönöm a választ!

Törölt felhasználó

Kedves Márti! Nem kell megsózni, próbáld ki!!! tényleg sós lesz. Üdv Kiki

Törölt felhasználó

Köszönöm a választ!!!Üdv Márti

Panyitimi

Sokszor hallottam mar errol a receptrol,soha nem mertem kiprobalni.Feltem,hogy tul sos lesz.Mindenkeppen megprobalom! Udv Nektek!

Törölt felhasználó

Kedves Kiki! Eddig nem mertem elkészíteni, de hétvégén megcsinálom. Csupán két kérdésem lenne: 1. A csirkét nem kell letakarni fóliával? (vagy a sütési id? elején még igen?) 2. Jelent problémát, ha két csirkét helyezek a sóágyra és egyszerre megsütöm? üdv. Klarissz

Törölt felhasználó

Szia! Nem kell letakarni és ha elfér akkor nem probléma, csak ne érjenek össze. Üdv kiki

Törölt felhasználó

Nekem 3 kérdésem volna: -Nem kell alá semmi zsiradék,víz.......stb? -ha nincs szaft,nem kell locsolgatni sem.......ugye? -Fel lehet utána használni még egyszer a sót a sütéshez? De azért nyugtass meg.............bizti nem lesz sós?

Törölt felhasználó

Szia! Nem kell alá semmi, csak a só! Locsolgatni sem kell! Nem lesz só, ez egészen biztos. Nem javaslom a só újrafelhasználását. Két ok miatt sem. Erre folyik ki a húsnak a zsírja, leve. Ezt nem túl higiénikus újrahasznosítani, illetve a sülést?l meg is keményedik valamennyire. Próbáld ki nyugodtan, nagyon finom. Üdv kiki

Batan

A so tartosit, fertotlenit. Igaz, hogy erre folyik ki a hus leve, de szerintem ugyanehhez az etelhez siman fel lehet hasznalni tobbszor is a sot. (Amugy pedig mit csinalsz a soval? 1 kg sot kidobni nem tul kornyezetbarat dolog... Emiatt en is gondolkodoba estem, elkeszitsem-e az etelt, de vegul ugy dontottem igen. A szemettelepeken sokkal tobb kornyezetszennyezo dolog van, mint 1 kg so! Az etel amugy nagyon izlett nekunk, a ferjem imadja a csirkecombot, ezert biztosan felkerul a gyakran keszitett eteleink soraba.)

Törölt felhasználó

Szia Krisztina! Köszi az infót,tudod,valami újat szeretnék az asztalon látni a közelg? névnapomon. Karácsonykor a család többi tagjánál hal volt,így,Én nem azt készítettem akkor. Márc. 14-én hal lesz a menü,+ javarészt sültek,ez az újdonság pont oda passzolna! Még néznék valami salátát,de nem igazán találok kedvemre valót! Majd jelzem milyen volt! Csövi! Ildi

Törölt felhasználó

Tuti nem kell lefedni semmivel?????? És légkeveréses süt?ben hogyan sütöd, van alsó fels? láng, vagy csak alúlról, vagy elég a légkeverés, hogy jobb?

Törölt felhasználó

Tuti!!! Simán légkeverésen sütöm. Az a jó, ha egyenletesen éri a h?! üdv kiki

sasi

Sziasztok! Ezt a receptet elég rég ismerem és higgyétek el nagyon finom!!! Olyan lesz a csirke íze, mint a grillcsirkéé :) És tényleg nem kell hozzá semmi, csak annyi a teend?, hogy 2kg sóra ráteszed és megsütöd!! Annyit azért nem árt tudni, hogy ennél a fajta sütésnél jobb a durva szemcsés hagyományos só! Jó étvágyat hozzá! :)

Törölt felhasználó

Már többször is sütöttem,de csak 1kg sót használtam.így is nagyon finom.

cupák

tegnap megcsináltam és valóban olyan egyszer?, mint írva vagyon! és legalább olyan finom!!! köszi :)))

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! Kiki

evacili

Már többször hallottam róla, de gyanúsan egyszer?nek találtam. Olvasva a hozzászólásokat, meg kell csinálni!

Törölt felhasználó

Nem kell mindent túlbonyolítani. :-))

ancymancy

sziasztok! nekem sajnos sima gázsüt?m van, nincs légkeverés, stb. így hogyan kéne sütnöm? ugyanúgy vegyem le a fóliát róla, és ugyanannyi ideig süssem? mert lényegében itt csak alulról kapja a h?t, nem ég oda?

pakóca

Sziasztok! Kételkedve álltam neki, de az eredmény fenséges lett! A tepsi közepére tettem az egész csirkét (fiatal, kisebb példány), köré pedig 4 egész csirkecombot (ezek húsosabbak, tömzsibbek voltak), alájuk a vastag sóréteg. Így az id? mindegyiknek elég volt, az én süt?mben összesen 1 óra 20 perc alatt elkészültek a megadott utasítás szerint. Omlós hús, ropogós b?r, mennyei íz! Hogy én ezt az eljárást nem ismertem korábban... Vagy kiszáradt a csirkehús, vagy rágós lett, ritkán sikerült finomra. Ajánlom mindenkinek, aki szereti az egyszer?, ugyanakkor finom házi ízeket! Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! Kiki

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett, ropogós b?r, omlós hús! Két egész csirkét tettem fel 2 kg sóágyra nem egész két óra alatt kész lett. Köszönöm!

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! Üdv Kiki

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.