r
Nosalty Logó

Sült csirkecombok tejszínes gombaágyon

Gombagasztro
Sült csirkecombok tejszínes gombaágyon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

501
Kalória
30.8g
Fehérje
16.2g
Szénhidrát
36.1g
Zsír
346.9g
Víz
121.9g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
8.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 501 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2004 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    346.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 501 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.1 g

Zsír

  • Összesen
    144.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2841.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1693 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1387.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    480 micro
Összesen 2004 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombokat só-borssal fűszerezzük és kevés olajon egy serpenyőben előpirítjuk. Mikor kérget kapott a külseje, átszedjük egy hőálló tálba és fedő alatt 180 fokon kb. egy óra alatt készre sütjük.
  2. A serpenyőben visszamaradt pecsenyelébe tesszük az apróra vágott hagymát és fokhagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megmosott, negyedelt gombát és aranybarnára pirítjuk. Kiszedjük a gombát, majd a hagymás pecsenyelevet botmixerrel krémesítjük.
  3. Visszatesszük a gombát, felöntjük a tejszínnel, összeforraljuk, legvégén meghintjük zöldfűszerrel.
  4. A csirkecombokat ezen a gombaágyon ízlésesen tálaljuk és főtt rizzsel kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek