Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcstorta Andreia konyhájából

Gyümölcstorta Andreia konyhájából
Gyümölcstorta Andreia konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is utáltam piskótát csinálni, mert sosem sikerült. Minden alkalommal pontról pontra követtem az utasításokat, sosem nyitottam rá a sütőt, mégis összeesett a pimasz, én meg ott álltam bánatosan a szappanos állagú valamimmel, amiben a fél délelőttöm munkája rejlett. Eldöntöttem tehát, hogy netes kutatást végzek, hogy mi is lehet a baj, és hogy melyik recept a nyerő a háziasszonyok körében. Teljes a siker!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 4 egész tojást jó habosra felverjük 4 ek kristálycukorral. Ezt követően a mixert alacsony fokozatra állítjuk, majd kis adagokban hozzákanalazzuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A sütőt előmelegítjük, majd megsütjük a kivajazott-kilisztezett gyümölcstorta formát. A trükk az, hogy tilos a sütőt kinyitni!!! Az elkövetkező 20-25 percben a piskótánkat a sütő ablakából kívülről bámulhatjuk. Onnan tudjuk, hogy elkészült, ha elválik a sütőforma oldalától. Ha lejárt a 25 perc (nekem ennyi időre volt szükségem), kikapcsoljuk a sütőt, de benne hagyjuk a piskótát, résnyire nyitjuk a sütőt és kitámasztjuk egy fakanállal 10 percre.
  3. Ha letelt a 10 perc, kivesszük a tortánkat, és a tortaformában kihűtjük, majd egy tálcára helyezzük.
  4. 0,5 l tejből és 1 cs vaníliás pudingporból sűrű pudingot főzünk, langyosra hűtjük és a tortára kenjük.
  5. A tortát ízlés szerinti gyümölcsökkel a kívánt formában, és alakzatban díszítjük.
  6. Tortazselét készítünk 20-30 ml vízből, 3 csapott ek cukorból, hagyjuk kb. 8-10 percig hűlni, és mikor sűrűsödni kezd, a torta közepétől kezdve az egész tortán végigcsurgatjuk.
  7. Hűtőbe tesszük egy pár órára, hogy a zselé jól megdermedjen, és tálalhatjuk is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 608
elküldve: 1
receptkönyvben: 88
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Na ezt süsd ki!

Mióta szakács: 2012.02.05.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyümölcstorta pudinggal, vaníliapudingos gyümölcstorta, zselés gyümölcstorta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

saci_2008
Saci75 / saci_2008 Sun, 2012-03-18 17:48

Nos én megsütöttem a recept alapján a tortát. Minden szép és jó lett, csak épp a tészta sós ízű lett az 1 egész csomag sütőportól. Semmiképp nem lehet bele ennyit tenni, max. 1 kk-lal.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2012-03-02 19:49

Köszönöm szépen! :)

150
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 4 csapott ek
sütőpor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 csomag
porcukor 1 teáskanál
tej 500 ml
tortazselé 1 csomag
víz 30 ml
cukor 3 csapott ek