r
Nosalty Logó

Vaníliás rózsakalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Vaníliás rózsakalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 998 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 3992 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 319 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1210 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 998 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.1 g

Zsír

  • Összesen
    160.8 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4839.9 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1246 mg
  • Vas
    512 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1648 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523.6 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1043 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1024 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 3992 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.5 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet összekeverjük az élesztővel, a cukrokkal, és a narancshéjjal. Ezután beledagasztjuk a tejet, a tojást és a vajat egy kézi robotgép dagasztófejével.
  2. Meleg helyen letakarva, 45 percig kelesztjük. Egy tortaformát (24 cm-es kör) kivajazunk, és félre tesszük.

Töltelékhez

  1. A vajat alaposan összekeverjük a cukrokkal és a tojássárgájával. Hozzátesszük a túrót, a narancshéjat, a mákot, a mazsolát és a rumot. Legvégén belevegyítjük a pudingport.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, és kb 50x30 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tölteléket rákenjük, és feltekerjük.
  3. A tekercset kb. 4 cm vastag szeletekre vágjuk, és a kivajazott tortaformába tesszük, vágási felületükkel felfelé. Ezután már csak 15-20 percig kelesztjük.
  4. Előmelegített sütőben, szép aranyszínűre sütjük.

Tetejére

  1. Amikor kivettük a sütőből, és eltávolítottuk a kapcsos karimát, megszórjuk porcukorral. Langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 993
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 21.

Ajánló

Ha kisebb átmérőjű tortaformát használunk, akkor a maradék kis tekercseket, külön meg lehet sütni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliás rózsakalács
Lizinka_ 606 recept

Illatos, ízletes, puha finomság. Ezzel kínáltam vendégeinket a hosszú hétvégén.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...