Nosalty Logó

Dán vajas sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Dán vajas sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 712 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 4257 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 363 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 712 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    244.2 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2794.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    664 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    1240 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.2 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1619 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1591 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 4257 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 363 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta: szitáljuk a lisztet egy nagy keverő tálba, nyomjunk mélyedést a közepébe.
  2. Langyosítsunk fel 100 ml tejet, keverjük el benne a 2 ek cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és olvasszuk fel benne. Az élesztős tejet öntsük a liszt közepébe, keverjük el egy kis liszttel. Letakarva meleg helyen hagyjuk kb. 15 percig kelni.
  3. A maradék tejet fellangyosítjuk, a kockára vágott vajjal, a tojással és a sóval együtt az előtésztához adjuk, sima tésztává dagasztjuk. Letakarva meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük, míg duplájára nem nő.
  4. A töltelékhez a vajat felolvasztjuk, elkeverjük a cukorral és mandulával.
  5. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát vajjal kikenünk.
  6. A tészta 1/3-át kerekre kinyújtjuk (26 cm az átmérő), az előkészített tortaformába tesszük, egy villával többször megszurkáljuk. Megkenjük 25 g vajjal.
  7. A maradék tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk (25x40 cm négyszög). Rákenjük a mandula masszát. Hosszabbik oldalától feltekerjük.
  8. A tekercset 10 egyforma darabra vágjuk. 8 tészta csigát körbe a formába, 2-öt a forma közepébe rakunk. Letakarva 15 percig kelesztjük.
  9. A tojást egy villával felverjük. A csigákat megkenjük a felvert tojással.
  10. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30 percig sütjük (20 perc után takarjuk le sütőpapírral). A formába hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 28791
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Még finomabb lesz a töltelék, ha a mandulát, mielőtt a vajjal elkevernénk, egy serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk. Tálaljuk vanília cukros tejszínhabbal.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

:-D

Törölt felhasználó

Olyan darázsfészek receptet kerestem, mint amilyet anyu csinált mindig... közben megtaláltam ezt a vajas sütit... nagyon finom! Biztosan sokszor fogom még megsütni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek