Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliapudingos-túrós süti

Vaníliapudingos-túrós süti
Vaníliapudingos-túrós süti
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám kapta a receptet egy barátnőjétől. Azonnal lecsaptam rá! :-D

Nagyon ízlett, viszont a mi ízlésünknek megfelelően annyit változtattam, hogy kicsivel több cukrot tettem bele, és mivel nem szeretjük,  nincs benne mazsola, és a tetején nem volt alma, nem kívánta a család.:-)

Mesésen finom lett a végeredmény!!! Még sokszor lesz készítve! A tipp hozzá: tetejére szeletelhetünk friss, finom, édes őszibarackot, vagy sárgabarackot is.:-)) Anyukám barátnője ezzel is ajánlotta.:-)) Legközelebb barackosan készítem. Így is ki fogom próbálni, elmondás alapján biztos finom lehet.:-))

Első alkalommal egy zöldborsós-csipetkés nyári leves után készült el második fogásnak, második alkalommal már édességnek készült. Mind a kettőnek kitűnő..-)) A tepsi mérete kicsi, így lesz szép magas a tészta.

Drágává a túró és a vaníliarúd teszi, ezt az amúgy gyors, fantasztikusan finom nyári második fogást, vagy sütit. Ha nyáron készítjük el, akkor a friss őszibarack illetve sárgabarack is drágíthatja, ha nincs saját az udvarunkban, de azt ne tegyük rá sütés előtt, csak frissen adjuk mellé a tálaláskor. És időközben meg volt a harmadik alkalom, amikor elkészült, sárga és őszibarackkal vegyesen tálalva, de nem összesütve. :-))

Jó étvágyat kívánok hozzá!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha édességnek készítjük el, finom fehérbort kínálhatunk mellé, - illetve egy fantasztikus gyors és zsenge zöldségleves után második fogás lehet. A tetejére sárgabarackot vagy őszibarackot szeletelhetünk, sütés előtt de akár után is.:-) Barack esetében nem kell bele mazsola.:-)) (Aki szeretné még ekkor is, természetesen készítheti vele.)

Nyáron az alma lehet friss édeskésen savanykás arató alma is, télen tetszőleges, amilyet szeretünk, de a savanykásabb akkor is jobban illik hozzá.

Nem jó melegen -a sütőből kivéve- szeletelni, hagyni kell langyosra hűlni, de szeletelni még ekkor sem az igazi. A hűtő szükséges, hisz itt fog pudingossá és szeletelhetővé összeállni a süti, és könnyű tálalni.:-))

Ebben a melegben kifejezetten finom főételnek, vagy köretnek egyaránt, és hidegen.:-) ...az biztos, hogy még ha van leves is előtte annyira finom, hogy keresni fogjuk a másik tepsivel.:-))

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót áttörjük egy szitán egy tálba.
  2. Másik tálba a pudingport öntjük bele, a sót, sütőport, a cukrot, és belekeverjük a fél rúd kikapart vaníliarudat.
  3. A tojásokat kissé felverjük egy kis tálban és a túróhoz adjuk, beletesszük a szobameleg vajat, tejet és mazsolát, elkeverjük, majd a két tál tartalmát összekeverjük.
  4. Kivajazott vagy sütőppapírral bélelt tespibe öntjük, elsimítjuk a tetejét.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. Az almát kimagozzuk (aki szeretné meghámozhatja), és ezt negyedeljük, vékony kis szeletekre vágva rárakjuk a massza tetejére.
  7. Sütőbe téve aranyló színűre sütjük.
  8. Kivétel után langyosra hűtjük, és ezután a hűtőbe tesszük.
  9. Amikor a puding megdermed, és szépen szeletelhetővé válik, tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x16x6 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 329
elküldve: 23
receptkönyvben: 362
elkészítve: 20/28
Facebookon megjelent: 1

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pudingos-mazsolás-túrós süti, édes túrós sütemény, túrós kocka

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola76
viola76 Tue, 2017-10-10 15:15

Kedves Éva-Anyóca! Körülbelül meddig kell sütni? 20 perc vagy fél óra?

schtunde
schtunde Sun, 2013-12-01 12:37

Kedves Éva-Anyóca, Megsütöttem, igaz egy kicsit valtoztattam a recepten (mi van itthon alapon) belekavartam a masszába 10 dkg diòt es meggyet, alma helyett. 2-ik alkalommal tortaformaban sutottem, 10 dkg diòval es a tetejet kiraktam barack befottel. Szepen a tetejen maradt es isteni finom lett a vegeredmeny. Legkozelebb kokusszosan szeretnem elkesziteni. Koszonet a receptert!

GS0102
GS0102 Sat, 2013-03-02 18:18

Hibátlan! Isteni! Nekem pont egy őzgerincnyi jött ki a receptből. :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-03-02 20:11

Kedves GS0102!

Nagyon örülök, hogy sikerült és hogy ízlett is. :)
Szép tavaszias hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-07-21 19:23

Kedves Tomatotree!

Nagyon örülök, hogy sikerült elkészíteni, tetszett és ízlett is Nektek.:-D
Nahát, friss eper dzsemmel, mesés ötlet, köszönöm szépen! :-))
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

csokiimado
csokiimado Wed, 2012-07-18 10:06

Kedves Éva!
Köszönöm a receptet-Isteni finom :):) kihülése után pikk-pakk elfogyott:)
A sütibe még reszeltem kis citromhéjat:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-07-18 10:20

Kedves csokiimado!

Nagyon örülök neki, kedves egészségetekre!
Micsoda jó ötlet a citromhéj, igazad van! :-D
Szép napot és hetet kívánok!

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-07-12 20:31

Kedves Piroska!
De jó ötlet a meggyel,- örülök, hogy elkészült, és hogy ízlett.:-))
Szép estét és hetet kívánok!

Éva-Anyóca

veressandrea
Andi80 / veressandrea Thu, 2012-07-12 17:09

Kedves Éva-Anyóca,
Mire végig olvastam, nagyon éhes lettem egy kis édességre. :-) Nagyon tetszik. Mentettem. Köszi, hogy megosztottad.
Szép délutánt!
Andi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-07-12 20:33

Kedves Andi!
Nagyon örülök, hogy megtetszett, és ha elkészíted, remélem, hogy sikerülni fog, és finom is lesz. :-))
Mazsolával vagy a nélkül :-))
Szép estét és hetet kívánok!

Éva-Anyóca

Boszi13
Boszi / Boszi13 Fri, 2012-09-21 15:16

Szia! Az enyém most csücsül a sütőben. Több változtatás is történt anyaghiány miatt.)
Megírom, hogy holnap a szeleteléskor milyen lett.
Boszi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-09-21 23:15

Kedves Boszi!

Várom a véleményedet róla, illetve, hogy minő változtatásokon ment át, és hogy sikerült.:-O
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

kamahe
kamahe Tue, 2012-07-10 17:49

Köszi a receptet!
Mesütöttem :) Ijesztóen híg volt, de megszilárdult a sütés végére!!!
Bár azt nem tudom, hogy az alma hogy maradna fent a masszán ( én nem tettem rá)?!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-07-10 19:16

Kedves kamahe!

Köszönöm, és örülök, hogy sikerült, és a végére még talán ízlett is.:-)
Igen, az alma nekem is fura volt, mondjuk én eleve mazsolával és almával ettem, de nem láttam elkészíteni. Megadni a receptet úgy adtam meg, ahogy ettem, illetve le volt nekem is írva.:-)
Hátha valakinek úgy fog ízleni.

Nem tudom, hogy marad az alma rajta, mivel én mazsola és alma nélkül csináltam. Nem tudom azt sem, hogy melegen milyen, mert nekem szeletelni se lehetett, csak akkor, ha hűtőből kivettem, és olyan lett, mint a finom puding, mondjuk így, megdermedt-összeállt, és a tetejére, mellé téve friss barackkal tálalva, nagyon finom, főleg ebbe a nagy hőségbe.:-D
Köszönöm, hogy elkészítetted. Szép nyári napokat kívánok!

Éva-Anyóca

Nagyné Nagy Mária
Nagyné Nagy Mária Tue, 2012-07-10 14:38

Szia Éva-Anyóca!
Nagyon tetszik a recept, de jól látom-e, hogy
nincs benne liszt? Várom válaszod. Köszi Mari

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-07-10 19:21

Kedves Nagyné Nagy Mária!

Igen, jól látod, és ez az, amire azonnal lecsaptam, amiért kellett nekem ez az édes süti, recept.:-))

És ha úgy készíted végig, ahogy írtam, kisütés után langyosra hűtöd, és aztán a hűtő, akkor tutira jó lesz, szeletelhető és nagyon finom.
Azóta már többször készült, mert nagyon finom, gyors, laktató de nem megterhelő, és nincs benne liszt!! :-D
Kívánom, hogy ha elkészíted, sikerüljön, és finomnak találd. :-)

Szép nyári napokat kívánok!

Éva-Anyóca

835
görög mazsola 10 dkg
alma 2 db
vaj 10 dkg
cukor 10 dkg
tehéntúró 0.5 kg
tojás 3 db
vaníliás pudingpor 3 csomag
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
tej 5 dl
vanília 0.5 db