r
Nosalty Logó

Vaníliapudingos fahéjas csigák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Vaníliapudingos fahéjas csigák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 506 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 2028 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 223 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    925.8 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 506 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3703.3 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1041 mg
  • Vas
    254 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    1155 mg
  • Nátrium
    754 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 2028 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.2 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A töltelékhez: a pudingot elkeverjük a cukorral, fahéjjal és 6 ek tejjel.
  2. A maradék tejet felfőzzük, hozzáadjuk a tejjel elkavart pudingport, kb. 1-2 percig főzzük. Hagyjuk hűlni.
  3. A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk, ha szükséges, adunk hozzá még egy kis lisztet vagy tejet.
  4. A tésztát szilikon munkalapon vékonyra kinyújtjuk (kb. 30x40 cm).
  5. Megkenjük a simára kavart hideg töltelékkel, a munkalap segítségével feltekerjük, kb. 2 cm vastagságú csigákra vágjuk.
  6. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3703
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A még forró csigákat meglocsolhatjuk kevés citrommázzal.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...