Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliapudingos fahéjas csigák

Vaníliapudingos fahéjas csigák
Vaníliapudingos fahéjas csigák
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A még forró csigákat meglocsolhatjuk kevés citrommázzal.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához:

A töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelékhez: a pudingot elkeverjük a cukorral, fahéjjal és 6 ek tejjel.
  2. A maradék tejet felfőzzük, hozzáadjuk a tejjel elkavart pudingport, kb. 1-2 percig főzzük. Hagyjuk hűlni.
  3. A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk, ha szükséges, adunk hozzá még egy kis lisztet vagy tejet.
  4. A tésztát szilikon munkalapon vékonyra kinyújtjuk (kb. 30x40 cm).
  5. Megkenjük a simára kavart hideg töltelékkel, a munkalap segítségével feltekerjük, kb. 2 cm vastagságú csigákra vágjuk.
  6. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 682
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliás csigák, vaníliás tekercsek, vaníliapudingos csigák túrós tésztából

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

506
tehéntúró 125 g
tej 1 ek
tojás 1 db
napraforgó olaj 40 g
cukor 50 g
1 csipet
sütőpor 0.5 csomag
finomliszt 200 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 3 ek
fahéj 1 ek
tej 350 ml