r
Nosalty Logó

Mini kakaós csiga Osli konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Osli
Mini kakaós csiga Osli konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 47% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 47% Zsír
Összesen 1888 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 47% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 377 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    148.1 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    979.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1888 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 406 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kiolvasztjuk. Kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk. Ha nagyon nagy lenne, akkor 2-3 darabra felvágjuk.
  2. Megkenjük a puha vajjal.
  3. A kakaót és a cukrot elkeverjük, egyenletesen beszórjuk vele a tésztát úgy, hogy az egyik oldalán kb. 1 cm sávra nem teszünk belőle.
  4. Feltekerjük úgy, hogy az üresen maradt tésztarész legyen a végén. Ha a hosszabbik oldal marad üresen, akkor kisebb csigák lesznek.
  5. A tekercset kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük őket. A tetejüket kevés tejjel megkenjük.
  6. 2-3 adagra elosztva sütjük ki az egész mennyiséget.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 65
  • Össznézettség: 42123
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gyerekeim imádják a fornettis mini kakaós csigát, de így sokkal olcsóbb és nem kevésbé finom. Én olyan tésztát szoktam venni, amiben 3 db tészta van, így 3 tekercs süti lesz belőle. Egy tekercs = egy tepsi. A sütési időt és fokot ugyan megadtam a receptben, de ez tésztánként eltérő lehet. Én mindig azt a beállítást használom, ami a csomagolásra van írva. Érdemes ott állni a süti mellett, mert volt már, hogy sok volt neki a 10 perc. Akkor jó, mikor szépen megpirultak a kis csigák. (Lásd fotó) :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.