r
Nosalty Logó

Bomboloni tökmagos pudinggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sodrofa
Bomboloni tökmagos pudinggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 73% Zsír
Összesen 2100 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 73% Zsír
Összesen 10495 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 73% Zsír
Összesen 684 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 73% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    209.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    83 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 2100 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 73% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    1047.9 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    475 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    368 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    939.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    413 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 10495 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 73% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 684 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A robotgép táljában keverjük össze a lisztet és az élesztőt. Használjuk a tésztához való dagasztófejet és adjuk hozzá a meleg tejet, az egész tojást, a vaníliát, a sót, és dolgozzuk össze közepes sebességgel körülbelül 10 percig.
  2. Miután a tészta sima, tekerjük fel a sebességet, és kezdjük el hozzáadni a vajat körülbelül 3-4 részben. Dolgozzuk össze addig, amíg a vaj jól be nem épül, és a tészta fényes, sima és rugalmas lesz.
  3. Helyezzük a tésztát egy tiszta tálba enyhén kenjük ki a tálat egy kevés olajjal és szobahőmérsékleten 2 órán át pihentessük. Háromszorosára kell kelnie.
  4. Miután a tészta teljesen megkelt, nyomkodjuk ki belőle a levegőt, és osszuk fel 30 g-os adagokra. Természetesen nagyobb adagokra is lehet osztani őket, de most én ebben az időben az apró Bomboloni-ra vágytam.
  5. Formázzuk a tésztadarabokat kis golyókká. Rendezzük őket enyhén olajozott tálcára és hagyjunk kis helyet közöttük. Lazán fedjük le őket frissentartó fóliával és így még egy órán át pihentessük még a kis gombócok a duplájára nőnek.
  6. Melegítsünk egy edény olajat 170 °C-ra. Óvatosan emeljük fel a tésztagolyókat, és tegyük őket az olajba.
  7. Minden fánkot kb. 1,5-2 percig sütünk, majd megfordítjuk és további 1,5-2 percig sütjük.
  8. Itassuk le őket konyhai papírtörlőn és amíg még meleg forgassuk cukorba őket. Hagyjuk kihűlni, mielőtt megtöltenénk. Ha kihűltek a fánkok, jöhet a töltés. A krémhez dolgozzuk össze a pudingot és a tökmag pralinét, majd mehet is a fánkocskákba...
  9. A krémhez: 250 ml vanília puding és 30 g tökmag praliné szükséges.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 383
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bomboloni tökmagos pudinggal
sodrofa 33 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk