r
Nosalty Logó

Karamellás eckler fánk

Zsuzsamama56
Karamellás eckler fánk
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

1011
Kalória
18.9g
Fehérje
73.2g
Szénhidrát
71.5g
Zsír
189.9g
Víz
436g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
23.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1011 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4046 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 222 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    71.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    804.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    189.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    616 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    605 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 1011 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    285.8 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3218.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1093 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1140 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    292.6 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    759.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2464 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    321 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    895 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2422 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    494 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1205 micro
Összesen 4046 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 222 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vizet a vajjal, sóval felforraljuk, beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától.
  2. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, és géppel jól kikeverjük, sima tésztává.
  3. Habzsákba szedjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe, hosszúkás, kétsoros csíkot nyomunk.
  4. 180 fokos sütőbe 25 percig sütjük. A sütőt ne nyissuk ki!
  5. A töltelékhez a cukrot a tejjel feltesszük forralni, és a tejjel elkevert pudingport is beleöntjük, és sűrűsödésig főzzük.
  6. A tejszínt kemény habbá felverjük a kávéporral, de csak 2 dl legyen, mert a 3 dl maradékot, majd a krémre nyomjuk.
  7. A kávés tejszínhabot a vaníliapudinghoz keverjük.
  8. A kávékrémmel megtöltjük a fánkokat, és a tetejére nyomjuk a tejszínhabot, és rárakjuk a tészta tetejét.
  9. A barna cukrot a citromlével, 1 ek vízzel feltesszük forralni, és akkor jó, ha már elpárolgott a víz, és karamellás lesz.
  10. Könnyen rá lehet folyatni a fánkok tetejére, és megszórni pirított manduladarabokkal.
  11. Tálalás: 8 db lett belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ezt a fánkot szeretem a legjobban, mert az eredeti recepthez hasonlít.

További receptek

Olasz rózsafánk - haraszt

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek