r
Nosalty Logó

Vaníliás fánk - sütőben sütve

Samiya
Vaníliás fánk - sütőben sütve
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

A bevonathoz

576
Kalória
13g
Fehérje
85.3g
Szénhidrát
18.8g
Zsír
25.5g
Víz
70.9g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
13.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

A bevonathoz

Összesen 576 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

A bevonathoz

Összesen 3442 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

A bevonathoz

Összesen 260 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    829.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 576 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    112.9 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4976.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    837 mg
  • Nátrium
    3074 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    512.1 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    153.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    857 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    842 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 3442 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 260 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt tálba morzsoljuk. A vajat megolvasztjuk és a tejet hozzáadva megmelegítjük. Ráöntjük az élesztőre és addig kevergetjük, amíg az fel nem oldódik.
  2. A sót és cukrot 30 dkg liszttel összekeverjük, majd fakanállal 6 percig verjük, amíg a tészta sima és rugalmas lesz. Konyharuhával letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  3. A tésztát átdagasztjuk a maradék liszttel. Két egyforma részre osztjuk, majd hosszúkásra nyújtjuk és 12-12 szeletre vágjuk. Ezeket gömbölyűre formázzuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Még 15 percig kelesztjük.
  4. A vaníliás krémport kikeverjük a tejjel, félretesszük 5 percre. Közben a fánkok közepére mélyedést nyomunk, majd a krémet kiskanállal beleadagoljuk. Még 10 percig kelesztjük.
  5. A sütőt előmelegítjük. A fánkokat simára kevert tojással megkenjük, és a sütő középső rácsára tolva megsütjük.
  6. Rácsra téve hűlni hagyjuk, olvasztott vajjal megkenjük, és kristálycukorral megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 17 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Story az most nincs. Sütni akartam valamit, és ez lett belőle. :)

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Olasz rózsafánk - haraszt

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...