Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliakrémes duett szelet

Vaníliakrémes duett szelet
Vaníliakrémes duett szelet
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran készítem így a piskótát, hiszen mindamellett, hogy finom, mutatós is egyben. A krém pedig valami légiesen könnyed, selymes, és nagyon jó vele dolgozni. 

hozzávalók / 6 adag

Diós piskótához

Kakaós piskótához

Krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Diós piskótához

  1. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a mandulaaromát, és óvatosan beleforgatjuk a morzsával elkevert diót.
  2. A masszát egyenletesen belesimítjuk egy kb. 20 x 30 cm-es kivajazott, lisztezett tepsibe.

Kakaós piskótához

  1. A tojást fehéredésig keverjük a cukorral, olajjal, majd hozzászitáljuk a kakaós, sütőporos lisztet, és óvatosan összeforgatjuk. A masszát egyenletesen rákenjük a diós piskótára.
  2. Előmelegített 180 °C-os sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült, hagyjuk a tepsiben kb. 10 percig, majd borítsuk rácsra, és hűtsük ki.
  3. A krémet a piskótára simítjuk, vagy csillagcsővel díszítjük.

Krémhez

  1. A krémhez simára keverjük a tojást a cukorral, a liszttel és kevés tejjel. A többi tejet felforraljuk, hozzáöntjük a tojásos masszát, és sűrű krémmé főzzük. Ha a krém kihűlt, robotgéppel beledolgozzuk a vajat és ízesítsük vaníliával.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 x 30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 324
elküldve: 2
receptkönyvben: 151
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
112 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-kakaós piskóta vaníliakrémmel, vaníliakrémes diós-kakaós piskóta, kétszínű piskóta vaníliakrémmel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nautilus13
Judit69 / nautilus13 Fri, 2015-03-27 18:27

Kedves Katica !
Köszönöm az észrevételt, én vaníliakivonatot tettem a krémbe, de a kikapart magokkal még finomabb.

624
tojásfehérje 4 db
cukor 4 ek
keserűmandula aroma 5 ml
zsemlemorzsa 4 ek
dió 4 dkg
tojás 4 db
cukor 4 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 kk
finomliszt 4 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
tojássárgája 4 db
cukor 10 dkg
finomliszt 1 púpozott ek
tej 2 dl
vaj 20 dkg
vanília kivonat 1 teáskanál