Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnahabos torta

Málnahabos torta
Málnahabos torta
44 perc / előkészület: 30 perc főzés: 2 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedves kolleganőmtől kaptam a receptet, köszönet érte!:-)

hozzávalók / 12 adag

A tortához

A málnás habhoz

ajánlat

Nagyon finom, és kevés cukor van benne. A málnát át lehet paszírozni, aki érzékeny a magjára.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Bemelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kivajazunk, kilisztezünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. Az alját sütőpapírral béleljük (elhagyható).
  2. A kétféle lisztet összekeverjük a sütőporral, teaszűrőn hozzászitáljuk a kakaóport.
  3. Robotgéppel 5-6 perc alatt alaposan fölhabosítjuk a tojásokat és a cukrot.
  4. A cukros tojáshabba fakanállal óvatosan beleforgatjuk a kakaós-sütőporos lisztkeveréket, majd átkanalazzuk az előkészített tortaformába. Elsimítjuk, és kb. 12 perc alatt megsütjük a meleg sütőben. Ha tortalapba szúrt tűre már nem tapad ragacsos massza, készen van. Ekkor rácsra tesszük, és várunk, míg a lap kihűl.
  5. Ezalatt elkészítjük a málnahabot. A megmosott gyümölcsöt összeturmixoljuk a joghurttal, a mézzel és a vanília aromával, átöntjük egy keverőtálba, és hozzáreszeljük a megmosott citrom héját, és a levét hozzáöntjük. Elkeverjük.
  6. A zselatinport beleszórjuk egy kis lábasba, ráöntünk néhány evőkanál hideg vizet. Takarék lángon addig melegítjük, amíg a zselatin feloldódik a vízben. Egy pillanatig sem tovább!
  7. A zselatinos folyadékot a málnás-joghurtos turmixhoz öntjük, és alaposan elkeverjük benne.
  8. A hideg tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük, és fakanállal a málnás-joghurtos együttesbe forgatjuk.
  9. Összeállítás előtt a tortaformát gyorsan elmossuk, szárazra töröljük, és kibéleljük két, keresztben egymásra helyezett folpackcsíkkal. Ügyeljünk, hogy a csíkok kilógjanak a tortaforma peremén. A formába kanalazzuk a málnahabot, és finoman föléje illesztjük a kihűlt tortalapot. Ráhajtjuk a kilógó folpackcsíkokat, és éjszakára a hűtőbe tesszük. Ennyi idő bőven elég arra, hogy a zselatin megkösse a málnahabot.
  10. Tálaláskor először kicsomagoljuk a tortát, majd egy nagy tálra fordítjuk, és miután óvatosan lehúztuk róla a folpackot, a megmosott málna szemekkel feldíszítjük a tetejét.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 732
elküldve: 5
receptkönyvben: 175
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Risi

Mióta szakács: 2010.04.19.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

málnás joghurttorta, tejszínes málnatorta, málnahabos-kakaós torta, joghurttorta málnával

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lilibe
lilibe Sat, 2019-05-25 22:35

A zselatinfixet nem kell melegíteni, csak a krémbe kell keverni. Ha melegíteni kell, az a sima zselatin !

lilibe
lilibe Sat, 2019-05-25 22:32

Ha a tésztát megkennéd málnalekvárral, akkor mehetne azonnal arra a zselatinos krém, a lekvár nem engedi elázni a tésztát, amíg a krém megköt. Ha igy készíted, akkor nem kell mosogatni , bélelgetni, kifordítani..., és szép sima a krém teteje.

Risi13
Risi / Risi13 Sat, 2012-12-15 22:17

Nagyon köszönöm észrevételed!!!! Dehogyis 2x30 dkg-ot, csak 2x3 dkg-ot... vagy elírtam, vagy a szerkesztők gondolhatták, hogy az nagyon kevés... pedig elég! :-) Javítottam!! Még1x nagyon köszi!! Sajnos nem vettem észre megjelenés után... :-(

166
teljes kiőrlésű liszt 3 dkg
finomliszt 3 dkg
sütőpor 1 csipet
cukrozatlan kakaópor 1 csapott ek
tojás 2 db
barna cukor 6 dkg
málna 30 dkg
joghurt 300 g
méz 15 dkg
vaníliaaroma 1 kávéskanál
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
zselatinfix 2 ek
víz 5 ek
habtejszín 2 dl