r
Nosalty Logó

Vajkrém ízesítve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Vajkrém ízesítve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 39% Zsír

a vajkrém alaphoz

a paprikáshoz

a fokhagymáshoz

az olajbogyóshoz

Összesen 259 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 39% Zsír

a vajkrém alaphoz

a paprikáshoz

a fokhagymáshoz

az olajbogyóshoz

Összesen 1557 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 39% Zsír

a vajkrém alaphoz

a paprikáshoz

a fokhagymáshoz

az olajbogyóshoz

Összesen 271 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 259 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    156.7 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1171.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    606 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1006 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    805 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    2140 micro
  • β-crypt
    483 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 1557 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

a vajkrém alaphoz

a paprikáshoz

a fokhagymáshoz

az olajbogyóshoz

Elkészítés

a vajkrém alaphoz

  1. A vajat jól kikeverjük a krémsajttal meg a tejföllel.
  2. Ez a vajkrém már így rögtön fogyasztható, vékonyan rákenve egy puha belsejű, ropogós héjú kenyérszeletre. Ízlés szerint sózzuk.

a paprikáshoz

  1. 200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük a paprikát, amit karikára vágva az olajjal összeforgattunk. Botmixerrel pürésítjük. Szabad tűzön vagy gáztűzhelyen is süthetjük, akkor hagyjuk egészben, és addig sütjük, amíg a héja megfeketedik. Egy tányérba rakva lefóliázva hagyjuk állni 10-15 percig, így könnyebb lehúzni a héját.
  2. A vajkrém alapot három részre elosztjuk, és az egyik adaghoz keverjük hozzá a cayenne borsot, a sót meg a paprikát. A paprika a sütéstől édeskés lesz, a csípőssel ezt egyenlítjük ki.

a fokhagymáshoz

  1. A fokhagymát meg a petrezselymet finomra vágva keverjük a sóval a vajkrém alap 1/3-ához.

az olajbogyóshoz

  1. Az olajbogyót kimagozzuk, finomra vágjuk az oregánóval együtt. A feta sajtot villával megtörjük, és elkeverjük a vajkrém alap 1/3-val. Beleforgatjuk az olajbogyót meg az oregánót. Ezt nem szükséges sózni, mert a fetától meg olajbogyótól elég sós lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 634
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 46082
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor a '80 években megjelent a vajkrém a közértekben, végre rögtön meg lehetett kenni a kenyeret! Nem kellett kint felejteni úgy, mint a vajat egy fél napra, hogy tényleg puha legyen. Szóval előtte ezért ettünk annyi zsíros deszkát, mert a zsír a bödönből kipecázva rögtön puha, de milyen jó volt az! Friss kenyérrel, és cukorral vagy pirospaprikával meghintve; vagy csak úgy, natúrban. Ezen törtem a fejem, hogy száz éve nem ettem, és vajon a nevében van az összetevő lista elrejtve? Vaj+krém(sajt), a tejfölt már csak a biztonság kedvéért raktam bele, hogy a hűtőből kivéve, rögtön kenhető legyen, és az lett, hurrá! Az első adagot nem ízesítettem, de a másodiknál már kedvem támadt kísérletezni. A kóstolást a paprikással kezdtem, majd az olajbogyós következett, a fokhagymásat hagytam a végére, mert így mindháromnak éreztem az ízét.

Hozzávalók

a vajkrém alaphoz

a paprikáshoz

a fokhagymáshoz

az olajbogyóshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek