r
Nosalty Logó

Spenót főtt tojással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
birodalmi légimarsall
Spenót főtt tojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Spenót elkészítése

Főtt tojás

Összesen 240 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Spenót elkészítése

Főtt tojás

Összesen 961 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Spenót elkészítése

Főtt tojás

Összesen 60 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    837 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    783 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9114 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20007 micro
Összesen 240 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3643.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1227 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    547 mg
  • Foszfor
    762 mg
  • Nátrium
    989 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    749.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3349 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    3130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1360 micro
  • Kolin:
    708 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36457 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80026 micro
Összesen 961 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2294 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5036 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

Spenót elkészítése

Főtt tojás

Elkészítés

Spenót elkészítése

  1. Egy lábosban fokhagymás rántást készítünk: felolvasztjuk a zsírt, beledobjuk az apróra vágott/reszelt fokhagymát és mielőtt még a fokhagyma megbarnulna, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a lisztet.
  2. Óvatosan, folyamatosan kavarva, hogy csomómentes legyen, hozzáöntjük a tej felét.
  3. Visszarakjuk a fazekat a tűzre, beletesszük a fagyasztott spenótot, és nyakonöntjük a maradék tejjel. Sózzuk-borsozzuk is.
  4. Időnként megkeverve, hogy oda ne kapjon, addig melegítjük, míg fel nem olvad a fagyott spenót.

Főtt tojás

  1. A tojásokra egy fazékban annyi vizet öntünk, amennyi ellepi őket.
  2. Felforraljuk a vizet.
  3. A forrás megkezdésétől számolva legalább 10 percig hagyjuk még a tűzön.
  4. Leöntjük a főzővizet, hideg vízzel pótoljuk, és meghámozzuk a tojásokat.
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 139
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
birodalmi légimarsall 3 recept

Hozzávalók

Spenót elkészítése

Főtt tojás

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek