r
Nosalty Logó

Vajas kifli Lbara konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lbara
Vajas kifli Lbara konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 783 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3129 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1082.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 783 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    133 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4330 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    660 mg
  • Nátrium
    2897 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 3129 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt elkeverjük a langyos, cukros tejben, felfuttatjuk.
  2. Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet, a közepébe készített mélyedésbe öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a sót és jó alaposan kidagasztjuk. Ha keménynek érezzük, lazíthatjuk egy kevés tejjel, ha lágynak, szórjunk hozzá lisztet. Akkor jó a tésztánk, ha sima és a tál falától könnyen elválik.
  3. Letakarva legalább fél órát pihentetjük.
  4. A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, jól átgyúrjuk és kis cipókat formázunk belőlük. Még negyed órát pihentetjük. Közben megolvasztjuk a vajat.
  5. Nyújtófával hosszúkásra, oválisra nyújtjuk, megkenjük a vajjal és szorosan feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kifli alakúra igazítjuk. Ha mind a nyolc kiflivel végeztünk, a maradék olvasztott vajhoz kevés tejet öntünk (kb. 2 ek) és megkenegetjük a tetejüket.
  6. Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, míg szép aranybarna lesz.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2023
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám nagy szakértője a kelt tésztáknak. Ez a recept is tőle származik, sokkal finomabb, mint a bolti, és nem nagy ördöngösség. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek