Nosalty Logó

Tejes kifli kovásszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Tejes kifli kovásszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 865 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 1727 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 263 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 865 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    949.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 1727 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 263 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne a mézet és a kovászt. 15 percet pihentetjük.
  2. Egy tálba kimérjük a kétféle lisztet, hozzáadjuk a csipet sót, az olvasztott margarint, majd a kovászos keveréket. Alaposan kidolgozzuk a tésztát. 5 percig dagasztjuk.
  3. Letakarva langyos helyen 4-5 órát kelesztjük.
  4. A sütőt bemelegítjük 200°C-ra. Alulra egy tűzálló tálba vizet teszünk.
  5. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk. Kicsit átgyúrjuk, majd 40 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk. Elnegyedeljük.
  6. A körcikkeket megkenjük olvasztott margarinnal, majd feltekerjük és kifli formára alakítjuk. Sütőpapírral fedett tepsire fektetjük.
  7. 25-30 percig pihentetjük.
  8. Pihentetés után lespricceljük pici vízzel, meghintjük a durva szemű sóval, majd betesszük a forró sütőbe.
  9. 20-25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x2
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 15570
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Dupla adag tésztával indítottam... A másik feléből kakaós csigák készültek. Jó volt, mert így egyszerre kétféle péksüteménnyel tudtam kipróbálni Bözsit, a kovászt. Ropogós héj, puha bél. Enyhén savanykás íz, a kovász miatt. Vajjal és kakaóval klassz uzsonna volt. :)

Hozzászólások

Csiki Piroska

Ági, nagyon guszta a kifli, lassan szakért?je leszel a péksüteményeknek. Várom a további ötleteidet. Piroska.

Ági78

Köszi Piroskám, aranyos vagy! Hát régebben nagy lelkesedéssel fogyasztottam ilyesmit, mostanra eljött az ideje, hogy amit csak tudok, itthon süssek. Így tudom, hogy mi van benne, és úgy variálom, ahogy a fantáziám bírja. :) Anno egy amúgy igen jó hírnévnek örvend? pékségben sikerült olyan állítólag rozsos zsemlét vennem, hogy még az ízén is érz?dött, hogy kakaóporral van színezve... Na ott feladtam. Szeretek itthon ügyködni ilyenekkel; párom is bírja még az újabb és újabb prototípusokat, szóval igyekszem. :) Puszillak: Ági

Torma

Guszta-ropis!!!! Büszke lehetsz magadra Agi! A fotó is szenzációs! Te fotózol, vagy a párod? Most látok életemben el?ször kovászos kiflit!!! majd en is kiprobalom, csak en most a rozslisztre vagyok kattanva. Azzal kicsit nehéz lenne, de ki tudja? Beindultatok a Bözsivel rendesen, most is csak vigyorgok :))))) óriási pusszancs a vadkovaszos orcadra! T:)

Torma

Még mindig csak nézem...... es gyonyorkodok; megmutattam férjuramnak is; ? meg pont most vette ki a sutobol a speciális lepény-kenyerét. Majdnem kenyér-kómában vagyok...;) T

Ági78

:D Kösziii! ...hát addig én sem láttam, míg ki nem vettem a süt?b?l. De úgy gondoltam, ami megy éleszt?vel, annak menni kell kovásszal. Aztán épp most olvastam a kovászreceptednél, hogy te is ezt írtad. :) Hát igen els?re én sem mertem rozsosabbra csinálni, annál, mint amit a kovász hozzátett. Lehet, hogy tényleg jó s?r? lenne t?le. Így sem lett lufi. :) A fotókat én csinálom. Párom a min?ség-ellen?r, f?kóstoló és a türelem szobra. :) Sosem türelmetlenkedik, hogy mikor leszek már kész a fotózással. S?t, szokta kérdezni, hogy ezt, vagy azt miért nem fotózom le! :) Most agyalok a következ? recepten... Pusszantlak: Ági 0:)

ZilkaZil

Abból, hogy elnevezted a kovászt, látom, hogy hasonló hozzáállásunk lehet a sütéshez :)) Még új vagyok az oldalon, de kenyérsütésben már régi. Több éve rozsos kovászt használok minden péksütihez, tökéletesen beválik. üdv, Zilka

Ági78

Szia Zilka! De jó! :) Örülök, hogy itt vagy köztünk! Engem nagyon kedves barátom, Torma indított el a kovásszal való sütés útján. Szerintem vedd fel vele a kapcsolatot, biztosan nagyon-nagyon fog neked örülni! Biztos rengeteg tapasztalatod van már és jobbnál jobb receptjeid! Én, mióta kipróbáltam, azóta lelkesen figyelek és tanulok, no meg kísérletezek! Nagyon várom a te receptjeidet is! A bagetteddel szemeztem pont az el?bb! :) Jó hétvégét, üdv: Ági

ZilkaZil

Kedves Ági, Nekem ez a két oldal segített sokat a kezdetekben: http://www.farine-mc.com/ http://www.wildyeastblog.com/ Nézd meg ?ket, hátha még nem ismered, és jön pár jó ötlet ;-) üdv, Zilka

Ági78

Kedves Zilka! Köszönöm szépen, tanulmányozni fogom ?ket! :) Üdv: Ági

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.