Tejes kifli kovásszal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ági78

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
60g kovász109 kcal
-
100g tej56 kcal
-
6g méz19 kcal
-
15g margarin108 kcal
-
0g só0 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
75g rétesliszt273 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g só0 kcal
A kenéshez
-
10g margarin72 kcal
Összesen
865
Kcal
- 10% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
120g kovász218 kcal
-
200g tej112 kcal
-
13g méz38 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
0g só0 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
150g rétesliszt546 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g só0 kcal
A kenéshez
-
20g margarin143 kcal
Összesen
1727
Kcal
- 10% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
18.3g kovász33 kcal
-
30.4g tej17 kcal
-
1.9g méz6 kcal
-
4.6g margarin33 kcal
-
0g só0 kcal
-
19g finomliszt69 kcal
-
22.8g rétesliszt83 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g só0 kcal
A kenéshez
-
3g margarin22 kcal
Összesen
263
Kcal
- 10% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.3 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 474.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 24.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
865
Kcal
- 10% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.5 g
Zsír
-
Összesen 47.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 949.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 280 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 365 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 274.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 49.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 410 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 384 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 305 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
1727
Kcal
- 10% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 7.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
263
Kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tejet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne a mézet és a kovászt. 15 percet pihentetjük.
- Egy tálba kimérjük a kétféle lisztet, hozzáadjuk a csipet sót, az olvasztott margarint, majd a kovászos keveréket. Alaposan kidolgozzuk a tésztát. 5 percig dagasztjuk.
- Letakarva langyos helyen 4-5 órát kelesztjük.
- A sütőt bemelegítjük 200°C-ra. Alulra egy tűzálló tálba vizet teszünk.
- A tésztát lisztezett deszkára borítjuk. Kicsit átgyúrjuk, majd 40 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk. Elnegyedeljük.
- A körcikkeket megkenjük olvasztott margarinnal, majd feltekerjük és kifli formára alakítjuk. Sütőpapírral fedett tepsire fektetjük.
- 25-30 percig pihentetjük.
- Pihentetés után lespricceljük pici vízzel, meghintjük a durva szemű sóval, majd betesszük a forró sütőbe.
- 20-25 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x2
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 70
- Össznézettség: 15570
- Feltöltés dátuma: 2013. február 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Ági78
149 recept
Dupla adag tésztával indítottam... A másik feléből kakaós csigák készültek. Jó volt, mert így egyszerre kétféle péksüteménnyel tudtam kipróbálni Bözsit, a kovászt. Ropogós héj, puha bél. Enyhén savanykás íz, a kovász miatt. Vajjal és kakaóval klassz uzsonna volt. :)
Hozzászólások
Ági, nagyon guszta a kifli, lassan szakért?je leszel a péksüteményeknek. Várom a további ötleteidet. Piroska.
Köszi Piroskám, aranyos vagy! Hát régebben nagy lelkesedéssel fogyasztottam ilyesmit, mostanra eljött az ideje, hogy amit csak tudok, itthon süssek. Így tudom, hogy mi van benne, és úgy variálom, ahogy a fantáziám bírja. :) Anno egy amúgy igen jó hírnévnek örvend? pékségben sikerült olyan állítólag rozsos zsemlét vennem, hogy még az ízén is érz?dött, hogy kakaóporral van színezve... Na ott feladtam. Szeretek itthon ügyködni ilyenekkel; párom is bírja még az újabb és újabb prototípusokat, szóval igyekszem. :) Puszillak: Ági
Guszta-ropis!!!! Büszke lehetsz magadra Agi! A fotó is szenzációs! Te fotózol, vagy a párod? Most látok életemben el?ször kovászos kiflit!!! majd en is kiprobalom, csak en most a rozslisztre vagyok kattanva. Azzal kicsit nehéz lenne, de ki tudja? Beindultatok a Bözsivel rendesen, most is csak vigyorgok :))))) óriási pusszancs a vadkovaszos orcadra! T:)
Még mindig csak nézem...... es gyonyorkodok; megmutattam férjuramnak is; ? meg pont most vette ki a sutobol a speciális lepény-kenyerét. Majdnem kenyér-kómában vagyok...;) T
:D Kösziii! ...hát addig én sem láttam, míg ki nem vettem a süt?b?l. De úgy gondoltam, ami megy éleszt?vel, annak menni kell kovásszal. Aztán épp most olvastam a kovászreceptednél, hogy te is ezt írtad. :) Hát igen els?re én sem mertem rozsosabbra csinálni, annál, mint amit a kovász hozzátett. Lehet, hogy tényleg jó s?r? lenne t?le. Így sem lett lufi. :) A fotókat én csinálom. Párom a min?ség-ellen?r, f?kóstoló és a türelem szobra. :) Sosem türelmetlenkedik, hogy mikor leszek már kész a fotózással. S?t, szokta kérdezni, hogy ezt, vagy azt miért nem fotózom le! :) Most agyalok a következ? recepten... Pusszantlak: Ági 0:)
Abból, hogy elnevezted a kovászt, látom, hogy hasonló hozzáállásunk lehet a sütéshez :)) Még új vagyok az oldalon, de kenyérsütésben már régi. Több éve rozsos kovászt használok minden péksütihez, tökéletesen beválik. üdv, Zilka
Szia Zilka! De jó! :) Örülök, hogy itt vagy köztünk! Engem nagyon kedves barátom, Torma indított el a kovásszal való sütés útján. Szerintem vedd fel vele a kapcsolatot, biztosan nagyon-nagyon fog neked örülni! Biztos rengeteg tapasztalatod van már és jobbnál jobb receptjeid! Én, mióta kipróbáltam, azóta lelkesen figyelek és tanulok, no meg kísérletezek! Nagyon várom a te receptjeidet is! A bagetteddel szemeztem pont az el?bb! :) Jó hétvégét, üdv: Ági
Kedves Ági, Nekem ez a két oldal segített sokat a kezdetekben: http://www.farine-mc.com/ http://www.wildyeastblog.com/ Nézd meg ?ket, hátha még nem ismered, és jön pár jó ötlet ;-) üdv, Zilka
Kedves Zilka! Köszönöm szépen, tanulmányozni fogom ?ket! :) Üdv: Ági