r
Nosalty Logó

Vagdalt húspogácsa

Katharosz
Vagdalt húspogácsa
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

943
Kalória
31.2g
Fehérje
24.1g
Szénhidrát
80.6g
Zsír
125.2g
Víz
123.8g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
2.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 943 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 3771 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    80.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    125.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 943 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.8 g

Zsír

  • Összesen
    322.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3543 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1407 mg
  • Nátrium
    1370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    501 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 3771 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 353 kcal

Elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát pici sóval olajon megfonnyasztjuk, a vége felé hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és kicsit átforgatjuk benne, majd a hőt elzárva alatta kevés pirospaprikát keverünk bele.
  2. Közben a szikkadt zsömléket tejbe vagy hideg vízbe áztatjuk, és kinyomkodjuk a felesleges nedvességet belőle.
  3. Összeállítjuk a fasírtot, a darált húshoz adjuk a szétmorzsolt, kinyomkodott zsömléket, a tojást, a kihűlt hagymát, sót és borsot, majd jól összedolgozzuk.
  4. Ezután tetszés szerinti pogácsákat formálunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és nem túl forró olajban megsütjük mindkét oldalát.
  5. Papírtörlőre szedve a felesleges zsiradékot leitatjuk róla.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p

A fasírtot nagyon sokféleképpen elkészíthetjük, variálhatjuk, ahány ház, annyi szokás. Én így szoktam.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...