Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposztalevélbe göngyölt fasírt

Kelkáposztalevélbe göngyölt fasírt
Kelkáposztalevélbe göngyölt fasírt
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta ismert recept a családban. A fasírt készítést néha ezzel variálom. Azért szeretjük, mert a hús nem szárad ki, szaftosabb marad ezzel az eljárással. No, meg az íze sem az a hagyományos.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húst összedolgozzuk a hozzávalókkal. Addig folytatjuk ezt a műveletet, amíg egynemű nem lesz a massza. Félre tesszük a hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek.
  2. Amíg a hús a hűtőben pihen, vizet forralunk egy nagyobb lábasban.
  3. Pár percre beledobjuk a megmosott nagy káposzta leveleket. Amikor fél-puha, kanállal kiszedjük, és egy szűrő tálra tesszük, hogy jól lecsepegjen.
  4. Amikor már nincs rajta sok nedvesség, egy evőkanálnyi fasírt masszát beleteszünk egy-egy levél közepébe. Egymásra hajtjuk a levelek széleit, és megtűzzük fogvájóval.
  5. Hogy a maradék nedvesség is felszívódjon, óvatosan meghempergetjük egy kevéske prézliben.
  6. Bő, forró olajban megsütjük. Tetszőleges körettel és savanyúsággal tálaljuk.
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 719
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
336 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fasírt, fasírt káposztalevélben

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gamica
gamica Sat, 2014-08-02 11:53

Megcsináltam, mert izgatta a fantáziámat annyi változtatással, hogy nem bő olajban, hanem tepsiben sütöttem meg megspriccelve olajjal és így is nagyon finom lett. :-)

338
darált sertéshús 25 dkg
zsemle 1 db
fokhagyma 4 gerezd
vöröshagyma 1 kis fej
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
kelkáposzta 1 kis fej
zsemlemorzsa 5 ek