Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadrizses tonhalsaláta

Vadrizses  tonhalsaláta
Vadrizses  tonhalsaláta
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néhány éve, egy külföldi utam alkalmával ismerkedtem meg a vad, más néven indián rizzsel, ami valójában nem is rizs, hanem egy másik fűféle, a zinzania aquatica termése. 
Nem olcsó mulatság, sőt, ára messze meghaladja a többi rizs fajtáét, de ha kipróbáltátok, és ízlik, eszetekbe ne jusson drága delikatesz boltokban megvenni! 
Felfedeztem egy magyar (!) termelőt, akitől a bolti ár töredékéért meg lehet rendelni. Link a blogon.
A roppanós, pergő szemek, a különleges aroma, és a füstös zamat minden alkalommal elvarázsol, akár köretként, akár - ahogy most is - salátaként kerül a tányérra.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst alaposan leöblítjük, majd kb. 1 l vízben fölforraljuk.
  2. Leöntjük a vizet, ismét leöblítjük és felöntjük 1,8 l vízzel, sózzuk, 45 percig magas hőmérsékleten főzzük, míg az összes folyadékot fölszívja, majd hagyjuk kihűlni.
  3. Apróra vágjuk a hozzávalókat, összeforgatjuk a kihűlt rizzsel, a fűszerekkel, és a citrom kifacsart levével. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 941
elküldve: 2
receptkönyvben: 52
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

modosa

Mióta szakács: 2009.05.31.
50 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tonhalsaláta vadrizzsel, mozzarellás tonhalsaláta vadrizzsel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

606
vadrizs 30 dkg
víz 1.8 l
gyömbérpor 0.5 kk
chili 0.5 kk
olívaolaj 2 ek
olívaolaj 0.5 ek
mozzarella 250 g
paradicsom 3 db
tonhalkonzerv 160 g
fehér hagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
citromlé 1 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint