Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadas Katrintól

Vadas Katrintól
Vadas Katrintól
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én szeretek szinte mindent kuktában főzni. Ezt a vadast is mindig kuktában készítem, s kb. fele annyi idő alatt elkészül.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mi nagyon imádjuk a vadashoz a gőzgombócot, ezért szinte mindig azzal készítem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megdinszteljük, rászórjuk a cukrot, kicsit megkaramellizáljuk, majd rátesszük a húst, s mindkét oldalát kicsit megpirítjuk.
  2. Akár felszeletelve, akár egészben, felrakjuk a húst annyi vízzel, hogy ellepje, de természetesen előtte jól besózzuk a húst.
  3. Ha nem kuktában készítjük, akkor érdemesebb szeletben, mert akkor hamarább megpuhul a hús.
  4. Rakunk hozzá 2 nagyobb répát, 2 kisebb zöldséget, lehet megszórni még őrölt köménnyel és őrölt fehérborssal, ki hogy szereti a fűszereket. Utána főzzük addig, amíg megpuhul. Kuktában kb. 40 perc alatt elkészül.
  5. Ha megpuhult a hús, akkor pedig a hússzeleteket kivesszük a lábosból, s a többi hozzávalót pedig botmixerrel összepürésítjük.
  6. Visszatesszük a tűzhelyre, s rakunk bele 1 teáskanál mustárt. Majd 1 fél kispohár tejfölt összekeverünk 1 evőkanál liszttel, s ezt is beleöntjük. Ezt jól átkeverjük, kb. 5-8 percet rotyog, majd visszarakjuk a húsokat is, azokkal is még kicsit összeforraljuk, s elzárjuk alatta a gázt. Rátesszük a fedőt, hogy jobban átjárja a mártás íze a húsokat.
  7. Én a gőzgombócot készen szoktam venni hozzá, csak meg kell főznöm, de ha nincs, akkor lehet zsemlegombócot készíteni, vagy akár tésztát főzni hozzá, azzal is finom.
  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 9 035
elküldve: 2
receptkönyvben: 69
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: kukta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vadas marha, vadas mártás marhahússal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

318
marhahús 1 kg
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
1 teáskanál
fehér bors 1 csipet
köménymag 1 csipet
mustár 1 teáskanál
tejföl 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
cukor 1 ek
víz 2.5 dl