r
Nosalty Logó

Üzbegisztán: Tuy Palovi

StellaF
Üzbegisztán: Tuy Palovi
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

551
Kalória
19g
Fehérje
72.7g
Szénhidrát
20.2g
Zsír
267.3g
Víz
45g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 551 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4406 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    707.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    267.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2708 micro
  • β-karotin
    6458 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 551 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.3 g

Zsír

  • Összesen
    161.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5661.6 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    1972 mg
  • Nátrium
    2368 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    581.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    2138.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5205 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1955 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21662 micro
  • β-karotin
    51663 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    1619 micro
Összesen 4406 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    659 micro
  • β-karotin
    1571 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

  1. Felkockázzuk a hagymát, a répát csíkokra vágjuk.
  2. A húst nagy kockákra vágjuk, és a felforrósított olajon gyakori keverés mellett barnára sütjük.
  3. Hozzáadjuk a hagymát a húshoz, és világosbarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a répát, és addig pirítjuk, amíg félig meg nem puhul.
  4. Hozzáadunk 500 ml vizet és a csicseriborsót.
  5. Felforraljuk a vizet, alacsonyra vesszük a hőfokot, és egyben hozzáadjuk a fokhagymákat. 15 percig főni hagyjuk.
  6. Hozzáadjuk a mazsolát. 5 percet főzzük.
  7. Hozzáadjuk a kurkumát, köményt, koriandert és sót. Alaposan elkeverjük.
  8. Kivesszük a fokhagymákat és hozzáadjuk a rizst egy egyenletes rétegben, majd a tetejére visszatesszük a fokhagymákat. Hozzáadunk annyi vizet, amennyi ellepi a rizst kicsit kevesebb, mint 2 cm-el.
  9. Magas hőmérsékleten addig főzzük, amíg a rizs be nem szívja a vizet. Szükség szerint sózzuk.
  10. Megkeverjük a rizst, lefedjük a lábast, és fedőt helyezünk rá. Ismét levesszük a hőfokot alacsonyra.
  11. 15 perc múlva levesszük a fedőt, megkeverjük a rizst, majd ismét fedő alatt 10 percig főzzük.
  12. Mikor a rizs átfőtt, levesszük a sütőlapról, és összekeverjük az összes hozzávalót. Lapos tányéron tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 60 p

Apukám nagy kedvence a piláf rizs, és volt itthon egy fél bárány, szóval úgy döntöttem, meglepem őt egy tuy palovival. A világ körüli főzögetésem harmadik itteni receptje egy kellemes, nem túl erős ízű bárány rizzsel, mazsolával és két fej egyben hagyott fokhagymával. Szerencsére nem csak meglepő, de nagyon finom is volt, így jó szívvel osztom meg itt.

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...