Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai rizses hús

Kínai rizses hús
Kínai rizses hús
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Keleti konyhát szeretők figyelmébe ajánlom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott rizst 6,5 dl vízzel, fél kk sóval kevergetve felforraljuk.
  2. Majd szorosan lefedjük, és kis lángra állítva 10 percig gőzöljük, ezután a hőt elzárjuk alatta, és saját gőzében még 8-10 percig puhulni hagyjuk.
  3. A vöröshagymát és a csilipaprikát finomra vágjuk, a fokhagymát és a gyömbért lereszeljük.
  4. A húst 1-1,5 centis kockákra daraboljuk.
  5. A wokban olajat hevítünk, majd belerakjuk a hagymákat, csilipaprikát, gyömbért, kevergetve fél percig pirítjuk, azután rádobjuk a húst, és kevergetve pár perc alatt megpirítjuk.
  6. Hozzáadjuk a curry port, szójaszószt, halszószt, és jól átforgatjuk, végül belekeverjük a rizst is.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 13 148
elküldve: 5
receptkönyvben: 166
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
459 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rizses hús kínai fűszerekkel, kínai rizses csirkemell, gyömbéres-szójaszószos csirkemell rizzsel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Macskapracli
Macskapracli Wed, 2015-07-15 13:15

Megcsináltam, mert pont valami kínaiszerűre vágytam és nagyon finom lett! :)

652
jázmin rizs 40 dkg
0 ízlés szerint
fokhagyma 5 gerezd
vöröshagyma 1 nagy db
chili 2 db
gyömbér 0.5 hüvelykujjnyi
pulykamell 50 dkg
olívaolaj 4 ek
curry por 1.5 kk
szójaszósz 3 ek
halszósz 1 ek