Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Chow mein"

"Chow mein"
"Chow mein"
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradék csirkéből, maradék tésztából szokott nálunk készülni, vagy ha véletlen van a boltban cukorborsó, mivel igen ritkán kapni felénk (most csak pár szem maradt a tésztába sajnos, amikor a kép készült, ez tipik maradékmentés volt). Régebben csak ázsiai zöldségmixekből sikerült hozzájutni, akkor abból készítettem ezt a tésztát, de jobban szeretem a saját magunk összeállította arányokat. Millió változata van, nálunk ez az általános kedvenc, ha épp nincs minden itthon, van, hogy kimarad valami, vagy helyettesítő termék kerül bele, például gomba, de a tészta és a hagyma is sűrűn változik (és van, hogy épp nincs itthon szezámmag vagy keményítő). De nálam minden recept nyerő, ami a fokhagyma, erős paszta és a gyömbér édes hármasával nyit, és némi szójaszósz is felbukkan. Ugyanígy kedvelem a különböző tésztákat friss levelekkel feldobni, a spenótot például paradicsomos tésztákban, rukkolát a tejszínesekben. Most ide is maradt egy kicsi :)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát megfőzzük (al dente).
  2. Ha nem maradék csirkemellből csináljuk, kis kockákra vágjuk vagy kicsi csíkokra, és kevés olajon sóval-borssal megpirítjuk. Ha pácolt tofuval dolgozunk, szintén megpirítjuk, és félretesszük. Ha maradék husiból készül, ugyanígy felkockázzuk.
  3. Egy wokban vagy nagy serpenyőben egy evőkanál olajon a reszelt gyömbért és a paprikapasztát felhevítjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát (ne égjen meg!) és a szezámmagot. Ha már kellemesen illatozik, rádobjuk a reszelt vagy csíkokra vágott sárgarépát, felkarikázott hagymát és a cukorborsót. 5-10 percig együtt pároljuk.
  4. Ezután jöhet a főtt tészta, nagy lángon együtt pirítjuk még néhány percig, aztán jöhet a hús vagy tofu. Közben a keményítőt elkeverjük 1-2 dl alaplével (ízlés szerint), hozzáadjuk, és a szójaszószt is. Összeforgatjuk, majd a spenótlevelekkel is, ha összeestek, lezárjuk.
  5. Szezámolajjal ízesíthetjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 124
össznézettség: 2 705
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marjorie Stewart Baxter

Mióta szakács: 2014.02.01.
18 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék húsból, maradék rizsből és tésztából
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

chow mein, kínai tészta, ázsiai tészta, tészta spenóttal répával és cukorborsóval, zöldséges kínai tészta, csirkés kínai tészta, szezámmagos csirkés tészta, tofus vega kínai tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

483
tészta 200 g
csirkemell filé 150 g
napraforgó olaj 3 ek
csípős paprikakrém 1 ek
gyömbér 1 ek
fokhagyma 3 gerezd
lila hagyma 1 közepes db
sárgarépa 1 nagy db
spenót 150 g
cukorborsó 100 g
szójaszósz 6 ek
étkezési keményítő 1 evőkanál
alaplé 2 dl
szezámmag 1 ek