r
Nosalty Logó

"Chow mein"

Marianne / Marjorie
"Chow mein"
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

486
Kalória
25.4g
Fehérje
68.3g
Szénhidrát
11.9g
Zsír
190g
Víz
36.5g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
7.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1457 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2059.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    1424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    190 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1767 micro
  • β-karotin
    6402 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4766 micro
Összesen 486 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6179.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1015 mg
  • Nátrium
    4272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    204.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    570.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1834 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    567 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    799 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    5302 micro
  • β-karotin
    19205 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    14297 micro
Összesen 1457 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    449 micro
  • β-karotin
    1626 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1211 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát megfőzzük (al dente).
  2. Ha nem maradék csirkemellből csináljuk, kis kockákra vágjuk vagy kicsi csíkokra, és kevés olajon sóval-borssal megpirítjuk. Ha pácolt tofuval dolgozunk, szintén megpirítjuk, és félretesszük. Ha maradék husiból készül, ugyanígy felkockázzuk.
  3. Egy wokban vagy nagy serpenyőben egy evőkanál olajon a reszelt gyömbért és a paprikapasztát felhevítjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát (ne égjen meg!) és a szezámmagot. Ha már kellemesen illatozik, rádobjuk a reszelt vagy csíkokra vágott sárgarépát, felkarikázott hagymát és a cukorborsót. 5-10 percig együtt pároljuk.
  4. Ezután jöhet a főtt tészta, nagy lángon együtt pirítjuk még néhány percig, aztán jöhet a hús vagy tofu. Közben a keményítőt elkeverjük 1-2 dl alaplével (ízlés szerint), hozzáadjuk, és a szójaszószt is. Összeforgatjuk, majd a spenótlevelekkel is, ha összeestek, lezárjuk.
  5. Szezámolajjal ízesíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p

Maradék csirkéhez szoktam készíteni.

További receptek

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek