r
Nosalty Logó

Ünnepi torta Mara konyhájából

NS
Ünnepi torta Mara konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

420
Kalória
7.4g
Fehérje
45.8g
Szénhidrát
22.6g
Zsír
57.6g
Víz
106.9g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
26.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 420 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5027 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 236 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 420 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.6 g

Zsír

  • Összesen
    271.4 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3327.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1139 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    549.2 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    690.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1712 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1159 micro
Összesen 5027 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját 1 kanál cukorral, az olajjal és a vízzel kikeverjük. A fehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá verjük, és a két masszát összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és kisméretű tortaformában megsütjük.
  2. Amikor kisült és kihűlt három lapot vágunk belőle, és megtöltjük.
  3. A krém készítése: a pudingot a tejjel, cukorral a szokásos eljárással felfőzzük. A tejszínt a porcukorral habbá verjük. A hab egy negyed részét a pudingos krémbe keverjük, és az alsó tortalapra rátesszük, erre jön a második lap.
  4. A tejszín másik egy negyedébe beletesszük a gyümölcsöket, és a tésztára simítjuk. Erre jön a harmadik lap, ezt kívülről körbekenjük a tejszínnel, és a megmaradt habbal a tortát díszítjük.
  5. A tetejét marcipánvirágokkal díszítjük, az oldalára csokirudacskákat teszünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Karácsonyi ünnepekre készítettem.

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Lúdlábtorta rumos meggyel

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek