Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ültetett gombafejek Vera konyhájából

Ültetett gombafejek Vera konyhájából
Ültetett gombafejek Vera konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezeket a gombafejeket szoktam csinálni magában is, és akkor főtt rizzsel tálalom. Úgy is nagyon finom.:) Szerintem ezt az ételt nem szabad hagyományos savanyúságokkal enni, mert az elnyomhatja az ízét. Inkább friss paradicsomsalátát ajánlok hozzá.:) Sajnos a kép elég rosszul sikerült. Finomabb, mint ahogy kinéz.:) Egy embernek kell a két gombafej, akkor is, ha jó nagy.:) Ez az adag elég lehet 2-3 embernek, étvágytól függően.:)

hozzávalók / 3 adag

Az alaphoz:

  • 1 kg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek olaj
  • 1 ek szárított kapor
  • só és őrölt bors

A gombához:

  • 6 db nagy csiperkegomba
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg reszelhető sajt
  • só, bors
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit hámozzuk meg, és egészben főzzük sós vízben kb. 10 percig. Ezalatt félig megpuhul, de nem fő meg teljesen.
  2. Utána karikázzuk fel a krumplit, nem túl vastag karikákra. (Ha nagy szemű, akkor lehet a karikákat félbe is vágni, különben nem fog rendesen megsülni. ) A szeleteket tegyük egy közepes, magas peremű tepsibe vagy valamilyen sütőedénybe.
  3. A tejfölt keverjük össze az olajjal és a fűszerekkel, és ezt keverjük össze a krumplival.
  4. A gombákból törjük ki a szárát, erre nem lesz szükség. (A gombafejek héját semmiképpen se húzzuk le, csak tisztítsuk meg, ha szükséges, mert ez tartja majd benne a szaftot! ) Ezután a gombákat ültessük rá a krumplira úgy, hogy a gombafej belseje nézzen felfelé.
  5. Minden gombafejbe tegyünk először egy-egy csipet sót és borsot. A vajat vágjuk 6 egyforma darabra, és ezt is tegyük bele a gombába, majd a reszelt sajtot tegyük a töltött gombák tetejére.
  6. Utána az egészet fedjük le alufóliával, és tegyük be a sütőbe 220 fokra. Süssük 20 percig lefedve, ezután vegyük le róla a fóliát, és kb. 10 percig pirítsuk még.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 842
elküldve: 2
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Vera vagyok

Mióta szakács: 2013.04.04.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött gomba, burgonyás gomba, burgonyával és tejföllel töltött gombafejek

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!