r
Nosalty Logó

Töltött gombakosárkák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött gombakosárkák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1024 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    838.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 257 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    592 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3354.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1120 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    1073 mg
  • Nátrium
    980 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    727 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    721 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 1024 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombáknak megtisztítás után kitörjük a törzsét, arról is lehúzzuk/ lekaparjuk a külsejét, és a törzset tálba kockázzuk. A fejeket félretesszük, ebbe kerül a töltelék.
  2. A franciasaláta alapot megpároljuk, és lecsepegtetés után szintén a tálba öntjük.
  3. A gombatörzs és franciasaláta keverékéhez adjuk a tojást, tejfölt, mustárt és fűszereket, majd jól összekeverjük.
  4. A tölteléket belekanalazzuk a gombafejekbe, nem baj, ha púpos, nem fog kifolyni.
  5. Reszelt sajttal megszórjuk, és mehet is a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4973
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vegetáriánus finomság, mely könnyű vacsoraként önmagában, vagy körettel ebédre is tökéletes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek